Bewegen is Leven

crop-funda bike28 mei is het zover, cabaretière en actrice Funda Müjde begint aan de uitdaging van haar leven. In drie maanden tijd zal zij fietsen van Amsterdam naar Istanbul. Wat deze reis zo bijzonder maakt, is dat Funda een incomplete dwarslaesie heeft.

Deze reis is het eerste project van Stichting Bewegen is Leven. "Bewegen is ontzettend belangrijk, juist ook voor mensen met een beperking!"

Het vertrek...

Funda vertrekt vanaf het Olympisch Stadion in Amsterdam. Bekende en onbekende Nederlanders - jong en oud, valide en minder valide  en van alle culturen - komen Funda uitzwaaien. Ali B., Jörgen Raymann en anderen fietsen zelfs de eerste kilometers met haar mee.

Onderweg heeft Funda een tussenstop in Oostenrijk. Hier zal zij deelnemen aan de HandbikeBattle 2014. De fietstocht eindigt in augustus in Istanbul; op de brug over de Bosporus. Hier staan het Nederlandse consulaat, Turkse en Nederlandse pers en natuurlijk vrienden en familie haar op te wachten.

Funda vertrekt vanuit het Olympisch Stadion in Amsterdam. Woensdag 28 mei om 12.00 uur begint het programma. Rond de klok van 13:00 geven Ali B. en Jörgen het startschot en vertrekt Funda naar Turkije.

U vindt hier alle informatie over het project.
Volg Kulsan op Twitter en/of Facebook
 

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook