Neşeli Hayat - Vrolijk Leven


Turkse KerstmanWoensdag 22 december 2010, 20.30 uur, Kleine Zaal Tropentheater

DE EERSTE KERSTMAN IN EEN MOSLIM BUURT!!!


Het tragische, komische leven van een werkloze kerstman uit een achterbuurt van Istanbul.

De film die één van de belangrijkste regisseurs uit de Turkse filmwereld, Yilmaz Erdogan (bekend van Vizontele, Vizontele Tuuba, Organize İşler), na een pauze van 4 jaar heeft opgenomen, telt de dagen af om gepresenteerd te worden aan het publiek.
Deze eerste kerstfilm van de Turkse cinema: NEŞELİ HAYAT ofwel VROLIJK LEVEN, ging tegelijk met vertoning in Turkije vanaf· 27 november 2009 in Europa in premiere in de bioscoop!

In de nieuwe film van Yilmaz Erdogan spelen onder andere populaire jonge acteurs van ‘BKM mutfak’, de Turks-Nederlandse acteur Tonguç Oksal en ook andere gerenommeerde acteurs uit de Turkse film- en theaterwereld mee.

Synopsis:
Rıza Şenyurt leeft in een buitenwijk van Istanbul. In zijn leven gaat alles verkeerd totdat hij een tijdelijke baan voor een maand vindt. Tot en met de jaarwisseling moet hij voor kerstman spelen. Rıza Şenyurt wordt de meest probleemvolle kerstman van de wereld! Om te beginnen weet hij niet eens precies wat een kerstman is of moet doen. Met alle zorgen die hij op zich laadt en draagt, leert de kerstman uiteindelijk dit: Dat wat wij het leven noemen, niet veel echter is dan de leugens waar alle kinderen in geloven.

NEŞELİ HAYAT/VROLIJK LEVEN, is vanaf 27 november 2009 in Turkije en in Europa in de bioscoop te zien!

Volg Kulsan op Twitter en/of Facebook
 

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook