Grand Café Mediterranée by night

Muziek, film en café in Felix Meritis, Amsterdam

25 maart 2010, 20.00 – 23.00 uur, € 15, - p.p.
Op het podium ontstaat een muzikale fusion van barokmuziek van Händel, funky jazz geïnspireerd op Duke Ellington, Arab sound en Balkanritmes. Er zijn korte concerten met introducties door de musici van Nederlandse ensembles en artiesten uit Damascus, Beiroet en Teheran. De presentatie is in handen van de Nederlands-Libanese Fringe-diva Sanna Andréa-Dia. Met optredens van Calefax en Jungle Boldie, Contrasto Armononico en Tarhana. Ook draait de Turkse film Egg van regisseur Semih Kaplanoglu.{addthis off}

cafemediterranee

Concertprogramma

Presentatie: Sanna Andréa-Dia

 

20.10  – 20.50 uur
Contrasto Armonico en sopraan Rasha Rizk (Syrië), o.l.v. Marco Vitale
Georg Frieddrich Händel: Armida abbandonata, HWV 105

Marco Vitale is mede-oprichter en artistiek leider van ‘Contrasto Armonico’, een barokorkest dat gespecialiseerd is in de uitvoering van muziek in de Italiaanse stijl en barokopera’s. Er wordt gebruik gemaakt van authentieke instrumenten. Naast zijn werk als uitvoerend musicus geeft Vitale masterclasses door heel Europa en doceert hij aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

 

21.10 – 21.50 uur
Calefax en Jungle Boldie met violist Claude Chalhoub (Libanon)
Far East Revisited

Geïnspireerd door de tour die jazzlegende Duke Ellington in 1963 met zijn big band maakte door het Midden- en Verre Oosten, maakten Calefax en het Tony Overwater Trio onlangs ook concertreizen naar deze regionen. Contacten met musici en componisten in China, India en Turkije resulteerden in nieuw repertoire, dat Calefax onder de noemer Far East Revisited in Nederland presenteert. Een kleurrijke avond van muzikale dialoog met als speciale gast violist Claude Chalhoub uit Libanon. www.fareastrevisited.com


22.10 – 23.00 uur

Tarhana met sopraan Hana Kamkar en Kourosh Babaei, kemanche (Iran)
Muzikale reis uit Teheran

Tarhana gebruikt Turkse muziek als basis voor allerlei improvisaties die leiden tot een mix van Balkan- en Noord-Afrikaanse ritmes, waarin ook zigeuner- en sufi-muziek niet ontbreken. Percussionist Sjahin During, Nederlander van Turkse afkomst en oprichter van Tarhana was eerder aanvoerder van Babuya Cante, waarin Afro-Cubaanse percussie werd vermengd met o.a. flamenco en Indiase muziek.

 

Film

20.00 – 21.45 uur

Egg (Yumurta)  

Regie door Semih Kaplanoglu. Turkije/Griekenland 2007, (Engels ondertiteld)

Eerste film in een semi-autobiografische trilogie van regisseur Semih Kaplanoglu. Kaplanoglu won onlangs de Gouden Beer bij de Berlinale voor het derde deel, Bal (Honey), dat dit najaar wordt uitgebracht in Nederland. Yusuf, dichter en eigenaar van een boekwinkel in Istanbul, komt thuis na het overlijden van zijn moeder. De zoektocht van een man naar zijn roots.

 

Verkoopinformatie

Avondprogramma 15,-, inclusief buffet € 25,-.

Van 18.00 tot 20.00 uur is er een Mediterraan buffet in de foyer. Deze avond vormt de afsluiting van de Crash Course Middle East - Grand Café Mediterranée met lezingen, debatten en cultuur.

Reserveren, betalen en meer informatie via www.dare2connect.nl of T 020 6164 225 (SICA).
Toegangskaarten zijn tevens verkrijgbaar aan de kassa (alleen in cash betalen) op 25 maart 2010.


Organisatie:

SICA Dutch Centre for International Cultural Activities, www.sica.nl

Muziek Centrum Nederland, www.mcn.nl

EYE Film Instituut Netherland, www.eyefilm.nl

Volg Kulsan op Twitter en/of Facebook
 

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook