De lange avond van het korte verhaal

Maandag 24 september 2012, De Balie, 20.00 uur

Internationale literaire avond over het korte verhaal. Met: A.L. Kennedy (Schotland), David Albahari (Servië) en Mehmet Zaman Saçlioglu (Turkije). Muziek: Oleg Fateev. Presentatie: Chris Keulemans.

Voor de recent uitgekomen bundel Naar de stad selecteerden Sanneke van Hassel en Annelies Verbeke ruim veertig stedelijke korte verhalen uit de 21e eeuw, van schrijvers afkomstig uit de hele wereld. Op De lange avond van het korte verhaal komen drie van de geselecteerde auteurs naar Nederland: David Albahari (Servië), A.L. Kennedy (Schotland) en Mehmet Zaman Saçliog?lu (Turkije). Ze lezen een verhaal voor en spreken met Chris Keulemans (publicist, oud-directeur De Balie, artistiek directeur Tolhuistuin) over hun verhalen, werkwijze en de wereld waar ze vandaan komen.

De Moldavische Oleg Fateev speelt tussen de verhalen door op de  bayan, de grote Russische accordeon. Reisboekhandel Evenaar verkoopt  bundels van de aanwezige auteurs. Voorafgaand aan, in de pauze en na  het programma zijn de bar en Bibliotheek van het korte verhaal  geopend. Hier is een interessante selectie Schots, Turks en Servisch  gedestilleerd verkrijgbaar.

Deze avond is mede mogelijk dankzij steun van het Nederlands  Letterenfonds en SNS Reaal Fonds.

De lange avond van het korte verhaal

24 mei 2012, 20.00 uur, De Balie
Kleine-Gartmanplantsoen 10

Organisatie: SLAA en Hotel van Hassel
Kaartverkoop: www.debalie.nl
Meer informatie: www.slaa.nl

Volg Kulsan op Twitter en/of Facebook
 

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook