SOME DAY MY PRINCE WILL.COM

Trouble Man/ Sadettin Kirmiziyüz i.s.m. The Sadists

SOME DAY MY PRINCE WILL.COM

Een coproductie met Frascati Producties

Somedaymyprincewill.com: een Zutphense kasteelroman, een generale repetitie van een Turkse bruiloft, en een huwelijksquiz in één voorstelling. In deze nieuwe voorstelling gaat  Sadettin Kirmiziyüz, in samenwerking met het musicerende acteurscollectief The Sadists en regisseur Casper Vandeputte,  op zoek naar antwoorden op vragen als: “Wat is echte liefde?” ,“Wie is de perfecte partner?” en “Waarvan ontbrandt mijn hart?” Maar vooral wordt blootgelegd hoe een verharde samenleving kan leiden tot rigoureuze, leven veranderende beslissingen.

Op zaterdag 16 juli 2011 trouwde het zusje van Sadettin Kirmiziyüz in Istanbul met de man van haar dromen.  Na zes jaar van stiekem handjes vasthouden, sms’en, MSN-en, gestolen kusjes en steelse blikken was het dan eindelijk zover.  Een Turkse bruiloft als zo veel andere.  Zo één met gasten die te laat arriveren en families die zich bemoeien met het feest van het bruidspaar.  Zo één met tranen van geluk en reidansen. Een Turkse bruiloft uit duizenden.  

Alleen woonde de bruidegom in Istanbul en was hij niet van plan om naar Nederland te komen. Voor de bruid, een 26-jarige Turks- Zutphense schone, was dit geen enkel probleem.  Ze zou zich bij haar prins op het witte paard voegen: in de jaren daarvoor was zij tot de conclusie gekomen dat Nederland niet haar plek was. Als jonge en- sinds kort - sluierdragende moslima was ze zich steeds minder op haar gemak gaan voelen in een maatschappij die zich steeds vaker, en harder, tegen haar leek uit te spreken.  

Sadettin volgde haar ontwikkeling. Eerst op afstand, met verwondering en bewondering, maar hoe dichter 16 juli 2011 naderde, hoe meer Kirmiziyüz betrokken raakte.  Als broer van de bruid, maar ook als theatermaker. Met hem kunt u nu meekijken.

Tournee: do 28 nov 2012 t/m za 2 mrt 2013
Première: donderdag 29 november

Speelperiode Amsterdam: wo 28 nov t/m za 1 dec
Frascati in de Brakke Grond, Amsterdam, 20:30, Let op op za 1 dec aanvang 22:00

Tekst en spel: Sadettin Kirmiziyüz
Tekst en regie: Casper Vandeputte
Muziek en spel: The Sadists (Viktor Griffioen, Erik van der Horst en Kaspar Schellingerhout).

Trailer:

Volg Kulsan op Twitter en/of Facebook
 

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook