CD presentatie Baraná in Bimhuis

BaranaElektroShaman-148x148Op zaterdag 9 februari 2013 presenteert het Turks/Nederlandse ensemble BARANÁ in het Bimhuis het nieuwe album ELEKTRO SHAMAN. Een bijzondere avond met als extra gast de fantastische gitarist Jeff Sopacua.

Met Elektro Shaman zet Baraná een lijn door die begon met de samenwerking met de Turkse popzangeres Ceylan Ertem in 2010 in het project Xenopolis. Deze nieuwe lijn kenmerkt zich door meer doorlopende (computer)grooves en een elektrischer sound, die je doen geloven dat je zelf een Turkse nomade op de Aziatische steppe bent.

Leiders Behsat Üvez en Steven Kamperman hebben zich voor deze nieuwste incarnatie van hun groep Baraná laten inspireren door mythologische Turkse teksten over aarde, lucht, water en vuur. Rauwe zang en tranceritmes vormen het decor voor gierende gitaren, funky baslijnen en vlammende saximprovisaties.

Ook in Elektro Shaman onderzoekt Baraná nieuwe wegen om spannende en uitdagende muziek te maken met gemoderniseerde traditionele Turkse ritmes. De muziek kan soms een tijdje loungen, om dan ineens een geheel onverwachte kant op te bewegen.

CD presentatie
De CD presentatie vindt plaats op zaterdag 9 februari aanstaande in het Bimhuis te Amsterdam. Naast muziek van het album Elektro Shaman zorgt Baraná voor een feestelijke avond met speciale gasten en een onvergetelijke afterparty. Tevens wordt het optreden opgenomen door VPRO Radio 6!

Line-up
Behsat Üvez – zang, cura, elekt. baglama, percussie
Steve Kamperman – sopraan saxofoon, alt klarinet
Erman Dirikcan – elektr. gitaar
Eric Calmes – basgitaar
Afra Mussawissade – percussie, samples
Jeff Sopacua – elektr. gitaar (special guest)

Bestel hier kaartjes.

Volg Kulsan op Twitter en/of Facebook
 

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook