Turkse Agenda - Muziek, Film, Theater - Kulsan

10 Jarig Jubileum Roman Ensemble

10 Jarig Jubileum Roman Ensemble

27 mei 2012 14:00

(Opslaan naar agenda)

De Meervaart, Amsterdam

Langer dan een paar maanden zou het groepje muzikanten niet bij elkaar komen. Een gelegenheidsensemble om deel te nemen aan een concours. Meer niet. Op 27 mei viert het Roman Ensemble zijn tienjarig jubileum met een Turks muziekfeest in De Meervaart. We nodigen u van harte uit om deze verjaardag samen ons te vieren.

Negen paar muzikantenogen kijken elkaar wat onwennig aan. Niemand kent elkaar, niemand heeft de ander ooit horen spelen. Sterker nog: geen van de muzikanten heeft veel ervaring met balkanmuziek. Wat gaat dit worden? Een succesformule, zo blijkt al snel. De finale van het concours wordt bereikt en de muzikanten besluiten om door te gaan. Nu, tien jaar later, werkt het Roman Ensemble aan een tweede cd, zijn er concertreizen gemaakt naar onder meer Turkije, Oostenrijk en Hongarije en is de groep veelgevraagd op festivals, bruiloften en partijen. In 2007 werd bovendien een tweede ensemble opgericht, Roman Oro, en dat viert nu zijn vijfjarig bestaan samen met het Roman Ensemble.

Het jubileumconcert in De Meervaart staat volledig in het teken van die beide verjaardagen. Maar wat is een verjaardag zonder vrienden? Speciale optredens zijn er daarom van Duo Eren&Ilker (klarinet/piano) en het ensemble Meral&Tombaz speelt Turkse muziek uit Istanbul van Turkije. Kaarten voor dit zeer bijzondere concert kosten slechts vijf euro en zijn te koop via De Meervaart. Een feest dat u niet mag missen!

Route naar de zaal

De Meervaart

Meer en Vaart 300, 1068 LE Amsterdam, Nederland

Turkse agenda in je mailbox

Turkse agenda toevoegingen kunnen we automatisch mailen. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Volg Kulsan op Twitter en/of Facebook
 

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook