Turkse Agenda - Muziek, Film, Theater - Kulsan

A Night Under Eastern Skies

A Night Under Eastern Skies

12 juni 2015 20:30

(Opslaan naar agenda)

Paradiso, Amsterdam

Al-Kindi, Mercan Dede & Niyaz

De avond in het kader van het Holland Festival opent met ensemble Al-Kindi, een van de beste in de klassieke Arabische muziek. Met traditionele instrumenten als de rebab, tabla en bendir gaan ze terug naar de bron van het klassieke soefi-repertoire.

Ook de hypnotiserende popmuziek van Niyaz put uit de rijke traditie van het soefisme. Niyaz bestaat uit zangeres Azam Ali, die eerder vocaliste was van wereldmuziek groep Vas, Loga Ramin Torkian, multi-instrumentalist en componist voor de band Axiom of Choice, en producer Carmen Rizzo, die tweemaal voor een Grammy werd genomineerd en samenwerkte met artiesten als Seal, Coldplay en Tiesto. Niyaz maakt een unieke mix van poëzie, soefi-muziek, popmuziek en tranceachtige elektronica. Ze scoorden al meerdere hits in eigen land, maar speelden nog niet eerder in Nederland.

Speciaal voor dit optreden gaan ze de samenwerking aan met de Turkse soefi-muzikant en producer Mercan Dede. In zijn muziek mixt hij elektronica met klassieke en folkloristische geluiden, een contrast dat volgens hem uitstekend past bij de soefi filosofie. Het optreden krijgt nog een extra dimensie door de wervelende moves van een moderne derwisj. Mercan Dede gaat daarna onder zijn dj-alias Arkin Allen tot in de kleine uurtjes door in de kelder van Paradiso.



Wereldmuziek    |    Paradiso


Route naar de zaal

Paradiso

Weteringschans 6, 1017 SG Amsterdam, Nederland

Turkse agenda in je mailbox

Turkse agenda toevoegingen kunnen we automatisch mailen. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Volg Kulsan op Twitter en/of Facebook
 

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook