Turkse Agenda - Muziek, Film, Theater - Kulsan

Elif, een Bruynzeelverhaal

Elif, een Bruynzeelverhaal

12 juni 2016 16:00

(Opslaan naar agenda)

Messingmagazijn, Hembrugterrein

Toen Mehmet Yoleri in 1964 in Zaandam uit het Schiphol-busje stapte, leek het hem alsof hij voet op de maan zette. Hij zag een mevrouw op de fiets en dacht: ‘we gaan hier nog interessante dingen beleven’. En inderdaad, dat was zo. De eerste gastarbeiders keken hun ogen uit. De Hollanders waartussen ze terecht kwamen, deden dat ook.

Het muziektheaterstuk ELIF, een Bruynzeelverhaal gaat over de liefde tussen een Turks meisje, gespeeld door Meral Polat) en een Nederlandse jongen (Michiel Bakker) in de historische setting van de eerste generatie gastarbeiders bij Bruynzeel in 1965, een periode waarin de omgang tussen Turken en Nederlanders nog uitgevonden moest worden. De termen allochtoon en autochtoon bestonden amper en de toekomst was een onbeschreven blad. Elif, een Bruynzeelverhaal is geen komedie en geen tragedie, maar iets hoopvols daartussen in.
Het stuk wordt gespeeld en gezongen door Meral Polat, Cahit Olmez, Leyla Cimen, Bruun Kuijt, Marike van Weelden, Michiel Bakker en het Elif-mannenkoor. De livemuziek is van Sedat Yolacan, Recai Varli, Sinan Arat en Baykal Dogan. Tekst: Wiske Sterringa, regie: Bruun Kuijt. Het stuk speelt op een bijzondere locatie: het Messingmagazijn op het Hembrugterrein in Zaandam.

Route naar de zaal

Messingmagazijn, Hembrugterrein

Hemkade 18, 1506 Zaandam, Nederland

Turkse agenda in je mailbox

Turkse agenda toevoegingen kunnen we automatisch mailen. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Volg Kulsan op Twitter en/of Facebook
 

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook