Turkse Agenda - Muziek, Film, Theater - Kulsan

Heimwee liederen / Göç Türküleri

Heimwee liederen / Göç Türküleri

01 november 2014 20:00

(Opslaan naar agenda)

Podium Mozaiek, Amsterdam

Muziektheater - Theater RAST, Nederlands Blazers Ensemble (NBE) en reART Collective herdenken en vieren 50 jaar migratie - Uniek eenmalig theaterconcert met solisten Karsu, Gülseven Medar, Erkan Tekçi, Esra Dalfidan, Ilda Simonian en Meral Polat

In 2014 is het 50 jaar geleden dat de eerste arbeiders (en hun familie) uit Turkije naar Nederland kwamen. Ze gingen hier niet alleen aan het werk maar wortelden zich ook en voelden zich hier steeds meer thuis. Nederland werd hun nieuwe vaderland. Toch bleef het moederland, Turkije, trekken. De grond, het landschap, het eten, de cultuur en de vooral de volksliederen roepen heimwee en verlangen op naar waar ze vandaan kwamen. Deze 50 jaar van migratie - die niet alleen de eerste generatie migranten raakt - vieren en herdenken we met Heimwee liederen/ Göç Türküleri.

Zes bekende solisten/ acteurs uit Turkije en Nederland hebben koffers vol herinneringen die de gevoelens van heimwee aanwakkeren. Vol passie zingen ze tijdens dit eenmalig concert in Amsterdam over de briefwisselingen tussen familieleden en geliefden uit Nederland en Turkije die verhalen over dit gemis en verlangen. De bestaande en nieuw geschreven en gecomponeerde liederen zijn gebaseerd op volksliederen en muziek uit de verschillende windstreken van Turkije; van Cappadocië tot de Zwarte zee, van Mesopotamië tot de Egeïsche kust, van Turks, Alevitisch tot Koerdisch, Armeens en Assyrisch. Regie: Celil Toksöz; Arrangementen & muzikale leiding solisten en gastmusici: Selim Dogru; Muzikale leiding Nederlands Blazers Ensemble: Bart Schneemann.

Voorprogramma 50 jaar migratie

tnlogo nodateVoorafgaand aan het theaterconcert organiseert het Inspraakorgaan Turken Amsterdam een informatief voorprogramma met diner. Tijdens dit uitgebreide buffet in de stijl van de avond, vertellen speciale gasten hun ervaringen met migratie en remigratie.

Dit concert is een voorproefje voor de 2015 editie van Turkey Now!

Route naar de zaal

Podium Mozaiek

Bos en Lommerweg 191, 1055 DT Amsterdam, Nederland

Turkse agenda in je mailbox

Turkse agenda toevoegingen kunnen we automatisch mailen. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Volg Kulsan op Twitter en/of Facebook
 

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook