Turkse Agenda - Muziek, Film, Theater - Kulsan

Klassiek in West - Tulpen uit Istanbul

Klassiek in West - Tulpen uit Istanbul

17 april 2016 15:00

(Opslaan naar agenda)

Jeruzalemkerk, Amsterdam

In de zestiende eeuw leerde Nederland de tulp kennen dankzij het contact met de Turken. De tulp is tegenwoordig overal in het westen te vinden, maar de Turkse muziek is nauwelijks bekend. Het programma Tulpen uit Istanbul uit de serie Klassiek in West brengt hier verandering in. Kom genieten van een enerverende reis door de Turkse en Westerse muziektraditie.

Tulpen uit Istanbul is zowel een verrassende ontdekkingstocht als een feest der herkenning. Onbekende Turkse muziek wordt afgewisseld met bekender muziek zoals de Turkse mars van Mozart op de piano.

Met medewerking van:
Sinan Vural - bariton
Merel Huizinga - mezzosopraan
Emirhan Tuga - klarinet
Edzo Bos - piano
Turkse koks - heerlijke hapjes

De in Turkije geboren bariton Sinan Vural zingt liederen van Turkse klassieke componisten als Ulvi Cemal Erkin en Ilhan Baran en van de Nederlandse componist Fons Merkies. Merel Huizinga neemt het Westerse klassieke deel voor haar rekening met bijvoorbeeld een lied uit Turkish Folk Poems van Theo Loevendie en een gebed van Kurtag.

Klarinettist Emirhan Tuga en pianist Edzo Bos brengen muziek van Adnan Saygun, een van de bekendste Turkse componisten van de vorige eeuw en van componisten van de jongere generatie (Say en Demirel). Een unieke kans om deze stukken, die zelden tot nooit worden uitgevoerd, te beluisteren.

Turkse ondernemers uit Amsterdam West serveren eetbare noten en heerlijke hapjes. Cafe Cook zorgt voor bier, thee en andere drankjes.

Stichting Philomela produceert concerten op het snijvlak van (kunst)geschiedenis, literatuur, filosofie en muziek. Philomela gelooft in de kracht en schoonheid van kunst en muziek. Het motto van Philomela is: klassieke muziek voor iedereen.
Klassiek    |    Jeruzalemkerk


Route naar de zaal

Jeruzalemkerk

Jan Maijenstraat 14, 1056 SG Amsterdam, Nederland

Turkse agenda in je mailbox

Turkse agenda toevoegingen kunnen we automatisch mailen. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Volg Kulsan op Twitter en/of Facebook
 

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook