Turkse Agenda - Muziek, Film, Theater - Kulsan

lkay Akkaya & Yasemin Göksu

lkay Akkaya & Yasemin Göksu

05 maart 2016 21:00

(Opslaan naar agenda)

Podium Mozaiek, Amsterdam

Aan de vooravond van Internationale vrouwendag ontvangen we in Cafe Istanbul twee sterke Turkse vrouwen die meer dan iets te vertellen hebben, namelijk Yasemin Göksu en Ilkay Akkaya. Beide zangeressen zijn in Turkije uitermate betrokken bij mensen- en vrouwenrechten en vrijheid van meningsuiting. Yasemin Göksu is een zangeres met een krachtige stem en een expressieve zangstijl. Ze maakte verschillende cd's, met hoofdzakelijk hedendaagse interpretaties van Turkse volksmuziek. Ilkay Akkaya is een zeer gerespecteerde protestzangeres en activiste uit Istanbul. Begonnen bij de illustere protestgroep Yorum, is ze vandaag de dag nog steeds een van de drijvende krachten achter die andere populaire groep Kizilirmak, die ze samen met Tuncay Akdogan en Ismail Ilknur begin jaren '90 oprichtte. Vanavond brengen de dames samen een programma met liederen uit alle hoeken van Turkije, waarin intieme momenten afgewisseld worden met levendige dansnummers, in een retrospectief van Turkse protestmuziek, troubadourliederen en halay (Turkse rijdans).

Ilkay Akkaya: zang | Yasemin Göksu: zang | Ayhan Orhuntas: gitaar | Levent Canon: basgitaar | Firat Özyavuz: drums | Erdi Aslan: duduk, zurna, mey, fluit, saxofoon | Önder Tunç: baglama | Sirri Laçin: baglama, electro- baglama, bouzouki

Tijdens het concert kunt u ook genieten van heerlijk Turkse meze en lekkere drankjes van onze bar en aansluitend op het optreden kunnen de voetjes van de vloer op de muziek van de enige echte DJ Sertan!


Route naar de zaal

Podium Mozaiek

Bos en Lommerweg 191, 1055 DT Amsterdam, Nederland

Turkse agenda in je mailbox

Turkse agenda toevoegingen kunnen we automatisch mailen. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Volg Kulsan op Twitter en/of Facebook
 

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook