Turkse Agenda - Muziek, Film, Theater - Kulsan

Marsis & Cahit Berkay - ‘Colors from Black Sea’

Marsis & Cahit Berkay - ‘Colors from Black Sea’

15 mei 2016 19:30

(Opslaan naar agenda)

De Doelen, Rotterdam

Marsis maakt met Cahit Berkay een tournee door Europa. Marsis is een band uit het Turkse Zwarte Zeegebied en vertolkt muziek uit eigen streek. Speciaal voor deze tour hebben ze Cahit Berkay, de voorman van de legendarische Turkse band ‘Mogollar’, uitgenodigd om hun muzikale palet uit te breiden met invloeden uit Anatolië.

Cahit Berkay en zijn band Mogollar behoren tot de grondleggers van de Turkse muziekstroom ‘Anadolu Rock’ (‘rock uit Anatolië’). Behalve voor Mogollar was dit genre eind jaren ’60 ook voor grootheden als Baris Manco, Erkin Koray en Cem Karaca het Turkse antwoord op rockmuziek. En niet zonder resultaat. Zij hebben hun stempel op de Turkse (rock)muziek gedrukt en inspireren nog altijd muzikanten en bands van nu. Dat maakt deze muzikale ontmoeting zo uniek: de eerste en laatste generatie Anadolu Rock samen op één podium.

Marsis zingt naast Turks ook in verschillende andere talen die van oudsher in het Zwarte Zeegebied worden gesproken. Er klinken songteksten van Turken, Georgiërs en Armeniërs tot Grieken. Muziek uit het Zwarte Zeegebied is snel, ritmisch en opzwepend en maakt gebruik van traditionele instrumenten als kemence (kleine viool) en tulum (doedelzak). Marsis neemt het publiek mee op reis langs hun geliefde geboortegrond: spectaculair, vol passie en een lust voor oor en oog.


Turkse Pop    |    De Doelen


Route naar de zaal

De Doelen

Schouwburgplein 50, 3012 CL Rotterdam, Nederland

Turkse agenda in je mailbox

Turkse agenda toevoegingen kunnen we automatisch mailen. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Volg Kulsan op Twitter en/of Facebook
 

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook