Turkse Agenda - Muziek, Film, Theater - Kulsan

Morgenland All Star Band

Morgenland All Star Band

18 juli 2015 20:30

(Opslaan naar agenda)

Bimhuis, Amsterdam

Deze all-starband straalt alles uit waar het Morgenland Festival voor staat: excellentie, geografische reikwijdte en muzikale rijkdom, van traditionele Koerdische klanken tot Oeigoerse funk-rock. Closing Party met international DJ Ipek.

Deze musici uit het Nabije- en Midden Oosten treffen elkaar al jaren tijdens Morgenland Osnabrück; hun Morgenland All Star Band is dus niet zo maar een gelegenheidsformatie, maar haalt het beste in hen naar boven.

In het ensemble speelt onder anderen de Oeigoerse zanger, gitarist en rocker Perhat Khaliq, op dit moment een rijzende ster in China. De Libanese percussionist Rony Barrak heeft een bijzondere uitstraling op het podium en is bekend van onder anderen Fairuz, Vanessa-Mae en Sarah Brightman. Moslem Rahal wordt internationaal erkend als meester op de ney, de voorloper van de moderne fluit. Hij speelt onder meer in het ensemble Hespèrion XXI van Jordi Savall.

Muzikanten: Aynur, Ibrahim Keivo, Dima Orsho zang, Kinan Azmeh klarinet, Frederik Köster trompet, Perhat Khaliq zang/gitaar, Moslem Rahal ney, Ziya Gückan viool, Salman Gambarov piano, Cemîl Qoçgirî tembûr, Andreas Müller bas, Bodek Janke percussie/drums, Rony Barrak darbuka/drums/percussie

Na het concert treden musici van de groep op tijdens de set van DJ Ipek. Deze in Istanbul en Berlijn woonachtige dj is actief over de hele wereld. Zij mixt eigenzinnige genres als FolkElektroFusion en Gypsy Funk met breakbeats, pop, house en minimal.Deze zomer vindt het Morgenland Festival voor het eerst in het Bimhuis plaats. Sinds 2005 presenteert het festival in Osnabrück (Duitsland) de beste musici uit het Nabije en Midden-Oosten, van traditioneel en klassiek tot avant-garde, jazz en rock. Tijdens het drie-daagse programma in Amsterdam toont Morgenland haar ‘ziel’, met bijzondere kruisbestuivingen die door de jaren heen tijdens het festival zijn ontstaan.


Festival    |    Bimhuis


Route naar de zaal

Bimhuis

Piet Heinkade 3, 1019 BR Amsterdam, Nederland

Turkse agenda in je mailbox

Turkse agenda toevoegingen kunnen we automatisch mailen. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Volg Kulsan op Twitter en/of Facebook
 

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook