Turkse Agenda - Muziek, Film, Theater - Kulsan

Openingsconcert Gaudeamus Muziekweek

Openingsconcert Gaudeamus Muziekweek

09 september 2015 20:15

(Opslaan naar agenda)

TivoliVredenburg, Utrecht

De Gaudeamus Muziekweek 2015 wordt traditiegetrouw geopend door het vooraanstaande ensemble voor nieuwe muziek Asko|Schönberg. Calliope Tsoupaki, dit jaar jurylid voor de Gaudeamus Prijs, is vanavond present met het indrukwekkende Medea, een Grieks melodrama voor acht instrumenten.

Hiernaast klinkt deze avond speciaal voor het openingsprogramma een Suite uit de grootschalige muziektheaterproductie Tulpmania van oud-prijswinaar Yannis Kyriakides in samenwerking met Slagwerk Den Haag. Op het programma uiteraard ook twee werken van jonge componisten genomineerd voor de Gaudeamus Award 2015: Utku Asuroglu en Mátyás Wettl.

Utku Asuroglu is in 1986 geboren in Turkije. Eerst studeerde hij muziek aan de Mimar Sinan kunstacademie in Istanboel en vervolgens aan het Rotterdams Conservatorium. Hij was onderzoekassistent van 2008 tot 2011 en ontving een stipendium van de kunstacademie te Graz (Oostenrijk). In 2014 kende de stad Graz hem haar jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor compositie toe. In Nederland werd Asuroglu genomineerd voor de compositiewedstrijd van de Vereniging Vrienden van het Lied. Zijn stukken zijn opgevoerd tijdens belangrijke festivals in Duitsland als onderdeel van de zomercursussen voor nieuwe muziek in Darmstadt, tijdens het Schleswig Holstein festival en in Essen (als culturele hoofdstad van Europa). Daarnaast ook in België, Zwitserland, Oostenrijk, Italië, Noorwegen, Nederland, Turkije, Japan en in de Verenigde Staten. Momenteel volgt Utku Asuroglu een masteropleiding in compositie aan de kunstacademie in Graz bij Clemens Gadenstätter.

 

Uitvoerenden: Asko|Schönberg, Slagwerk Den Haag
Componisten: Calliope Tsoupaki (1963), Yannis Kyriakides (1969), Mátyás Wettl (1987), Utku Asuroglu (1986)Klassiek    |    TivoliVredenburg


Route naar de zaal

TivoliVredenburg

Vredenburgkade, 3511 Utrecht, Nederland

Turkse agenda in je mailbox

Turkse agenda toevoegingen kunnen we automatisch mailen. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Volg Kulsan op Twitter en/of Facebook
 

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook