Turkse Agenda - Muziek, Film, Theater - Kulsan

RukenB

RukenB

01 mei 2012 20:00

(Opslaan naar agenda)

Nationaal Archief, Den Haag

RukenB is een ensemble met musici uit Turkije, Spanje, Israël en Duitsland, in 2005 opgericht door de singer/songwriter Ruken Bariº. Geïnspireerd door Anatolische melodieën en werkend met harmonische structuren uit de jazz combineert RukenB oeroude authenticiteit, moderne improvisaties en unieke grooves.

RukenB voert traditionele liederen uit Anatolië uit, het erfgoed van alle volkeren van het etnische en religieuze mozaïek van dit land, in moderne arrangementen en speelt de oorspronkelijke wijsjes van het land in dezelfde stijl.

De muziek van RukenB  heeft een eenvoudige boodschap, namelijk dat Anatolisch erfgoed een onuitputtelijke bron vormt voor de uitdrukking van alle stemmingen van het hedendaagse leven, maar is complex in zijn herkomst, gebaseerd op de lyriek van Turkse, Koerdische, Joodse en Azerbeidzjaanse volksliederen van Anatolië vermengd met de klanken van de grote metropolissen van de 21e eeuw. Met deze unieke benadering, evenzeer gestoeld op vocale als op instrumentale muziek, laat RukenB luisteraars de mogelijkheid ontdekken van het vinden van raakvlakken tussen het bekende en het onbekende op het gebied van maat, ritmegevoel en emoties.

RukenB heeft haar composities en arrangementen uitgevoerd in het Turks, Koerdisch, Azerbeidzjaans, Grieks, Ladino en Engels in Nederland, België, Duitsland en Libanon, zowel in elektrische als akoestische bezettingen.Jazz    |    Nationaal Archief


Route naar de zaal

Nationaal Archief

Prins Willem-Alexanderhof 20, 2595 BE Den Haag, Nederland

Turkse agenda in je mailbox

Turkse agenda toevoegingen kunnen we automatisch mailen. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Volg Kulsan op Twitter en/of Facebook
 

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook