Turkse Agenda - Muziek, Film, Theater - Kulsan

Şimdi Ensemble op Morgenland Festival

Şimdi Ensemble op Morgenland Festival

15 september 2016 20:30

(Opslaan naar agenda)

Bimhuis, Amsterdam

Morgenland Festival Amsterdam presenteert een concert in twee delen met de veelgeroemde Azerbeidzjaanse zanger Alim Qasimov, meesterblazer Michel Godard en musici van het Şimdi Ensemble.

Alim Qasimov behoort tot de grote zangers van onze tijd, ‘simply one of the greatest singers alive’, volgens New York Times. Hij is de bekendste vertolker van de Azerbeidzjaanse Mugham, een complexe muzikale vorm die een zeer hoog niveau vereist. De bijzondere schoonheid ligt in de klassieke, eeuwenoude poëzie die door middel van zang voorgedragen wordt.

De Franse tubaïst Michel Godard wordt gerekend tot de beste improvisatoren ter wereld en is bovendien een fenomeen binnen de oude muziek door zijn onnavolgbare spel op de middeleeuwse serpent. Zijn bijzondere interesse gaat uit naar oriëntaalse muziek en hij werkt regelmatig samen met Oosterse musici als Kudsi Erguner en Rabih Abou-Khalil.
Onlangs verscheen het album Eternal Love waarop Godard met het Turkse Şimdi Ensemble te horen is.

Deze avond wordt een muzikale belevenis met de Nederlandse première van het duo Qasimov en Godard, die in de eerste set begeleid worden door twee musici uit Azerbeidzjan: Qasimov’s muzikale weggenoot Ra’Uf Islamov op kamançhe, en jazzpianist Salman Gambarov, die vorig jaar tijdens de pilot van Morgenland Festival Amsterdam in het Bimhuis succes oogstte in samenwerking met de Duitse pianist Florian Weber.

Michel Godard wordt tijdens de tweede set vergezeld worden door drie leden van het Şimdi Ensemble: harpiste en oprichtster Şirin Pancaroğlu, Bora Uymaz (zang) en Mehmet Yalgın (kamançhe).
Festival    |    Bimhuis


Route naar de zaal

Bimhuis

Piet Heinkade 3, 1019 BR Amsterdam, Nederland

Turkse agenda in je mailbox

Turkse agenda toevoegingen kunnen we automatisch mailen. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Volg Kulsan op Twitter en/of Facebook
 

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook