Turkse Agenda - Muziek, Film, Theater - Kulsan

SOME DAY MY PRINCE WILL.COM

SOME DAY MY PRINCE WILL.COM

29 november 2012 20:30

(Opslaan naar agenda)

De Brakke Grond, Amsterdam

Een Zutphense kasteelroman, een generale repetitie van een Turkse bruiloft en een huwelijksquiz in één. Somedaymyprincewill.com werd een regelrechte theaterhit! Dit seizoen wegens overweldigend succes te zien in de grote zaal.

Op zaterdag 16 juli 2011 trouwde het zusje van theatermaker Sadettin Kirmiziyüz in Istanbul met haar Turkse prins op het witte paard. Vanuit de verlaten bruiloftszaal vertelt Sadettin samen met de bruiloftsband (The Sadists) haar verhaal in de meest uiteenlopende, hilarische stijlen. Eerst op afstand met vet aangezette accenten, maskers en maffe opplaksnorren, maar steeds meer betrokken en oprecht. Als kijker word je overspoeld door dit aangrijpende verhaal over een dochter van twee immigranten die haar eigen leven probeert te leiden in een land dat zichzelf kwijt is. Het musicerende acteurscollectief The Sadists illustreert het verhaal met hilarische Turkse typetjes en een muzikale mix van rock, electro en Turkse bruiloftskrakers.

“Kırmızıyüz is de ster in magistrale Turkse bruiloft”  Volkskrant *****

“Diepgravend topamusement.” NRC Handelsblad *****

“Je hebt van die voorstellingen waarin vrijwel alles klopt. ‘Someday…’ is er zo een.” Trouw ****

“Bijzonder aan de voorstelling is hoe ernst en humor elkaar versterken, hoe een potpourri van muziek en spel vol verwijzingen naar populaire cultuur aan de voorstelling een lichtheid verleent zonder enige oppervlakkigheid. Dat is de kunst.” Juryrapport Theaterfestival selectie 2013Theater    |    De Brakke Grond


Route naar de zaal

De Brakke Grond

Nes 45, 1012 KD Amsterdam, Nederland

Turkse agenda in je mailbox

Turkse agenda toevoegingen kunnen we automatisch mailen. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Volg Kulsan op Twitter en/of Facebook
 

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook