Turkse Agenda - Muziek, Film, Theater - Kulsan

Steven Kamperman Trio

Steven Kamperman Trio

19 april 2015 20:30

(Opslaan naar agenda)

Mezrab, Amsterdam

Steven Kamperman (alt klarinet)
Sanem Kalfa (zang)
George Dumitriu (gitaar, viool)

De composites geven blijk van Liefde voor Turkse muziek maar het resultaat is absoluut avontuurlijke jazz; sprankelend en vol onverwachte wendingen. De improvisaties van klarinettist Steven Kamperman dansen met de vocale frivoliteit van Sanem Kalfa en de rockende gitaar-riffs van George Dumitriu. Het geheel is poetisch en optimistisch, met een stevige bite.
De Nederlandse pers oordeelde lovend over de CD van het Trio en hun live optredens: "Een magisch album" (Moor Magazine), "Muziek die opwindend is, je laat dromen en je recht in het hart raakt" (Kaleidoscope) en "een feest voor de oren" (Mixed World Magazine).

Klarinettist en componist Steven Kamperman vormde mede het hart van de grensverleggende wereld-jazz formatie Barana, die over de gehele wereld speelden, van Mexico tot Siberie. Zangeres Sanem Kalfa won in 2010 de prestigieuze internationale Montreux Jazz Vocalisten Competitie. Gitarist George Dumitriu won zestien prijzen als jonge klassieke violist voor zich te ontwikkelen tot veelzijdige en avontuurlijke jazz gitarist.
Met hun originele muziek en de poetische teksten van de jonge Turkse schrijver Orhan Gunes, nemen de muzikanten van het Steven Kamperman Trio je mee voorbij de horizon naar een zelfgeschapen betoverende wereld.Turks/Nederlands    |    Mezrab


Route naar de zaal

Mezrab

Veemkade 572, 1019 BL Amsterdam, Nederland

Turkse agenda in je mailbox

Turkse agenda toevoegingen kunnen we automatisch mailen. Blijf op de hoogte en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Volg Kulsan op Twitter en/of Facebook
 

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook