Rotterdams Turks Klassiek Muziek Koor

rotterdamturksklassiekkoor

Het Rotterdams Turks Klassieke Muziek Koor heeft een rijk repertoire uit de Turkse klassieke muziek. Vooral de licht-klassieke fasil-liederen worden vaak uitgevoerd. Fasil-liederen brengen Turks publiek het plezier van herkenning, maar ook voor niet-Turks publiek is de muziek toegankelijk door het lichte karakter van het genre.

Het doel van het koor is hun prachtige muzikale erfenis over te dragen aan de nieuwe generaties en de pareltjes uit de Turkse klassieke muziek uit te voeren voor een ieder die geïnteresseerd is in de Turkse en mediterrane cultuur.


Turks_Klassieke_Muziek_KoorAcht liefhebsters van Turkse Klassieke muziek kwamen in 2001 bijeen en startten het Rotterdams Turks Klassiek Koor bij SKVR als amateurkoor. In de loop van de jaren is het koor, met deelname van nieuwe jonge talenten, uitgegroeid tot een volwaardig semi-professioneel Rotterdams koor en ensemble van Turkse Klassieke Muziek, met een zestiental zangers en een zestal instrumentalisten (dames en heren).
Het koor werkt met jonge dirigenten die onder andere op het Rotterdamse Conservatorium studeerden. Zowel optredens in besloten kring bij feestelijke gelegenheden, als op festivals en in de concertzaal hebben plaats gevonden, en ook is samen opgetreden met het Nederlandse Maasstedelijk Koor.

Met het Rotterdamse Turkse Klassiek Muziek Koor gaat u een fascinerend concert beleven dat begeleid wordt door unieke instrumenten zoals de kanun, de ud, de yayli tanbur en de ney. Het koor brengt een ritmisch en populair klassiek repertoire uit zowel het Ottomaanse tijdperk als de moderne tijd; van oude, rustige en romantische stedelijke melodieën tot opwekkende ritmes.

Volg Kulsan op Twitter en/of Facebook
 

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook