Ogan Sadan Band en Komşu

 Oğan Şadan is bandleider, producer, multi-instrumentalist, componist, arrangeur en zanger. Hij werd geboren in Bornova, Izmir, Turkije in 1982. Hij haalde bachelorsdiploma's aan de Bilkent-universiteit (2005) en het Conservatorium Amsterdam (2009) en een mastersgraad bij Fontys (2011). Oğan heeft vrijwel alle muziekstijlen gespeeld; van wereldmuziek tot jazz, klezmer tot gypsymuziek, pop, klassiek, Anatolisch en nog meer.

ogansadanMomenteel houdt Oğan zich voornamelijk bezig met zijn nieuwe project Komşu. Komşu betekende een nieuw hoofdstuk in zijn leven en loopbaan. De band houdt zich bezig met de wereldmuziekaspecten van oosterse en westerse muziek. Momenteel werkt hij hard aan de eerste opname van zijn band, “Komşu.”

Door Oğan’s belangstelling voor jazz ging hij in 2004 spelen bij het Durul Gence Trio. De eerste optredens van het trio waren in de Beyaz Ev Jazz Club te Ankara, waarna optredens in Istanbul en Antalya volgden. Hiernaast hield Oğan zich tevens bezig met een aantal andere projecten, overal in Turkije en in Nederland. Hij trad op in televisieprogramma's en kreeg veel aandacht in kranten en tijdschriften. Hij deelde het podium met een groot aantal bekende namen.

Ogan Sadan band

Al langer is Ogan Sadan aktief met zijn eigen band. De composities van Ogan Sadan hebben een verrassende en opwekkende uitwerking op de luisteraar. Door de combinatie van zijn achtergrond en de muzikale omgeving van het Amsterdams Conservatorium vertonen zijn composities een unieke mengeling van verschillende stijlen. Het is jazz met Turkse, Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse invloeden en de leden van zijn band, waarvan er geen twee dezelfde nationaliteit hebben, versterken die bijzondere klank nog eens.

Leden:
Anna von Raison - piano
Kasper Kurdeko - drums
Thomas Bekhuis - gitaar
Dominicas Vysniauskas - trompet
Ogan Doruk Sadan - zang en basgitaar

Komsu BandKomşu

Smaken, klanken, geuren en gevoelens van wereldmuziek.

Komşu is een in Amsterdam gevestigde band waarvan de leden jonge muziekprofessionals zijn met zeer uitgebreide ervaring in de plaatselijke en internationale muziekwereld. De band werd in 2011 opgericht door Oğan Şadan. Volgens het gezichtspunt van Komşu moeten de nieuwste klanken uit de oosterse en westerse muziek dansbaar worden gemaakt om aantrekkelijk te blijven.

Komşu krijgt steeds meer aandacht in de pers en optredens voor een steeds groter publiek, speelt support voor meer acts, de belangstelling en de schare fans nemen toe: het momentum wordt steeds sterker. Het eerste album vormt een goede basis voor uitgebreide tournees en krijgt goede recensies.

Oğan zegt het volgende over Komşu: "de muziek brengt over wat we horen; wat we voelen; waar we van houden; herinneringen aan smaken, klanken, geuren en gevoelens; beelden en verhalen die we ons herinneren."

Tülin Karataş (Turkije) - zang
Raya Danchova Hadzhieva (Bulgarije) - trompet
Geert Sluijter (Nederland) - drums
Lode de Roos (Nederland) - toetsen en computer
Oğan Doruk Şadan (Turkije) - basgitaar en zang


http://www.komsumusic.com

Volg Kulsan op Twitter en/of Facebook
 

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook