Karsu Dönmez

IMG 7962

Zangeres en pianiste Karsu Dönmez is 21 jaar, maar heeft al op vele nationale en internationale podia gestaan, waaronder twee keer de legendarische Carnegie Hall in New York. Vanaf september 2011 is zij aan een Nederlandse theatertour begonnen.

Vanaf haar veertiende treedt Karsu op, eerst in het restaurant van haar ouders in Amsterdam, later ook op verschillende (inter)nationale podia. Tevens is ze een graag geziene gast in televisieprogramma’s als Pauw & Witteman en De Wereld Draait Door.

Karsu schrijft en componeert haar eigen songs, die een mix zijn van jazz, blues, funk en etnische invloeden. Alhoewel jazz de rode draad is in haar repertoire, is Karsu een muzikale veelvraat. “Ik ben grootgebracht met verschillende muzieksoorten, van reggae tot opera.” Deze genredoofheid vertaalt zich ook naar haar liveoptredens, waar ze Chopin schijnbaar achteloos mixt met Turkse Zwarte Zee-muziek en een traditioneel Spaans lied over laat gaan in swingende salsa. In haar optredens brengt zij een mix van bekende en nieuwe nummers brengen, van zelfgeschreven nummers tot liedjes uit Turkije, Azerbeidjaans en omstreken. Karsu blijft zich ontwikkelen en verrast haar bezoekers met nieuwe experimenten.
Met haar uitverkochte concert op 15 december 2011 in het Concertgebouw heeft zij bewezen dat Nederland een jazz-zangeres rijker is.

www.karsu.nlKarsu Dönmez zingt Çok Uzaklarda

Volg Kulsan op Twitter en/of Facebook
 

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook