Hüseyin Badilli

HuseyinBadilli4Geboren in Turkije en woonachtig in Nederland mixt Hüseyin Badilli jazz met Turkse muziek op een manier die slechts mogelijk is voor iemand met zijn achtergrond. Hij leerde Turkse traditionele muziek in zijn kindertijd, studeerde Westerse klassieke zang op de hogeschool, en reisde daarna de wereld over om alles over jazz te ontdekken.

Hüseyin Badilli komt oorspronkelijk uit het Zuid-Oosten van Turkije. Hij begon zijn muzikale reis met het leren van de Turkse traditionele muziek van zijn vader, de Anatolische traditionele zanger en componist Ismail Badilli, naast andere muziek uit zijn omgeving.  Door een grenzeloos verlangen naar nieuwe invloeden, ontstaan tijdens de klassieke muzieklessen die hij tijdens zijn middelbare school volgde, besloot Hüseyin Badilli de westerse klassieke traditie te gaan bestuderen aan het Staatsconservatorium Istanbul.

Later op deze muzikale ontdekkingsreis begon Hüseyin lessen jazz-zang te volgen terwijl hij aan zijn mastersgraad in de westerse klassieke muziek werkte. Deze stijl sprak hem sterk aan.

Door zijn liefde voor de jazz ontdekte hij de overeenkomsten tussen Turkse vocale versieringen en de improvisatie die bij het zangen van jazz komt kijken. Het verkennen van de overeenkomsten en ook de verschillen tussen deze muziekvormen ging de motor vormen achter de muzikale stijl van Hüseyin.

Als zanger en artiest heeft Hüseyin zich nooit willen beperken tot slechts één muziekstijl, of het nu Turks, klassiek of jazz is. De combinatie van deze drie mag onverwacht overkomen, maar is bijzonder vruchtbaar. De zangtechniek die vereist is om Turkse muziek te zingen wordt ondersteund en aangevuld door de klassieke muziekopleiding die Hüseyin heeft gevolgd.

http://www.huseyinbadilli.com/

Volg Kulsan op Twitter en/of Facebook
 

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook