Erman Dirikcan Trio

4431De passie voor avontuur en de vloeiende interactie tussen deze drie ingewijden in de jazztraditie manifesteert zich in een unieke stijl en een nieuwe vocabulaire die geheel eigen is aan het Erman Dirikcan Trio. Het trio treedt al ruim twee jaar regelmatig op in plaatselijke clubs in heel Nederland en in die tijd heeft hun muziek zich steeds verder verfijnd. De composities, beïnvloed door maatsoorten en melodieën uit de wereldmuziek, zijn het gevolg van een vrije kruisbestuiving tussen de bandleden en hun gemeenschappelijke zoektocht naar originaliteit.

Bijzonder postmoderne samenklanken zijn het gevolg van het gebruik van de fretloze gitaar in combinatie met diverse geluidseffecten en live-elektronica, waardoor het trio toegang heeft tot een werelds breed scala aan uitdrukkingsmogelijkheden. De groep maakt subtiel gebruik van deze kans om elementen uit oosterse culturen met elkaar te vermengen door een losse planning van intelligente verrassingen die voor spaning zorgen in de solo's die meestal openstaan voor vraag-en-antwoord.

Het Erman Dirikcan Trio werkt soms samen met speciale gasten bij live-optreden die altijd goed worden ontvangen door een publiek met in de eerste plaats een voorliefde voor originaliteit, kwaliteit en dynamiek.

Winnaar van de Erasmus Jazzprijs 2009, drummer Toer Moens, maakt deel uit van dit trio. Erman Dirikcan won de derde prijs bij dit concours.

Erman Dirikcan (Turkije): electrisch gitaar
Benedek Kiss
(Hongarije): electrische bas
Tuur Moens
(België): slagwerk

http://ermandirikcan.com/

Volg Kulsan op Twitter en/of Facebook
 

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook