Otantik, Newa en Hokkabaz

Grup Otantik

Grup Otantik maakt Turkse feestmuziek en bestaat uit 3 leden die klarinet, kanun en keyboard spelen. Het repertoire is breed en bestaat uit Turkse folk, Turks-klassieke muziek, Turksepop en Arabesk. De gerespecteerde band kan een authentieke Turkse sfeer in een mum van tijd over brengen aan het publiek.

Newa en Hokkabaz zijn twee andere groepen met een repertoire van Turkse volks- en feestmuziek, pop en zigeunermelodieën.

Newa

Stichting Newa is gericht op muziek en volksdansen. Newa heeft een muziekgroep die zeer geschikt is om een feest op te luisteren. De volksdansgroepen van stichting Newa hebben meermalen deelgenomen aan danswedstrijden en werden in 2004 en 2005 Nederlands Kampioen in Turkse volksdansen.

Veel van de instrumenten die worden bespeeld komen uit de Turkse historie en zijn hier relatief onbekend zoals de Saz. De instrumenten worden steeds minder bespeeld en daarmee dreigt een bijzonder stukje historie verloren te gaan. Om deze oude traditionele instrumenten en dansen niet verloren te laten gaan werd in 2002 stichting Newa opgericht.

Hokkabaz

Hokkabaz is dé band voor feesten, festivals en feestelijke presentaties. De Rotterdams-Turkse muzikanten van de band Hokkabaz spelen gitaar, basgitaar, drums en saz (Turkse langhalsfluit). Hun repetoire is breed en loopt van Turkse volksmuziek en zigeunermuziek tot Turkse pop en arabesk. Hokkabaz betekent 'jongleur' en dat is wat de band doet met de muzien en met hun instrumenten: jongleren tot het een feest is.


Newa, Otantik en Hokkabaz zijn via Kulsan te boeken.

Volg Kulsan op Twitter en/of Facebook
 

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook