Medcezir Project

Axyz Ensemble met Erkan Ogur e.a

ebenvloedklein Medcezir, een concept van componist Selim Doğru, is een doorlopend concertprogramma, waarbij bewerkingen van traditionele Turkse muziek afgewisseld worden met nieuwe composities van Turkse componisten die in Nederland wonen en werken. In Medcezir klinken authentieke Turkse instrumenten naast westerse-klassieke instrumenten en electronische muziek. Het concert wordt uitgevoerd door het Axyz Ensemble en vijf Turkse solisten (uit Nederland en Turkije). Medcezir is een project van Stichting Karnatic Lab en Stichting Kulsan.

Axyz Ensemble

Peter Bogaert - viool
Manuel Visser - altviool
Karin Preslmayr - viola da gamba
Anne Magda de Geus - cello
Stefan Pliquett - kontrabas
Ned McGowan - fluiten
Susanna Borsch - blokfluiten
Fie Schouten - klarinetten
Ainhoa Miranda - klarinetten
Gijs Levelt - trompet
Ere Lievonen - piano
Enric Monfort – percussie

Guest Musicians

Erkan Oğur: Kopuz, fretless guitar, e-bow and voice
Murat Tokaç: Ney and tanbur
Oğur Büyükberber: Bass Clarinet
Kemal Dinç: Saz
Fahrettin Yarkın: Turkish Percussion
Alper Kekeç: Turkish Percussion


Het programma bestaat uit stukken gecomponeerd door in Nederland woonachtige Turkse componisten, gearrangeerde authentieke volksmelodieën, Turkse klassieke muziekstukken en unieke improvisaties door de solisten. Door de verschillende stukken ononderbroken ten gehore te brengen, wordt het hele concert gepresenteerd als één grote compositie. De muziek heeft een dynamische structuur die als de getijden opkomt en weer terugvloeit, varierend van eenvoude volkswijsjes tot de meest complexe, abstracte, moderne composities.

In Medcezir komen authentieke Turkse instrumenten, westers-klassieke instrumenten en elektronische muziek met zijn technologische grenzeloosheid bijeen en vormen samen een werelds muziekpalet.
De muzikale reis, die vertrekt vanaf de eerste gespeelde noot, ontwikkelt zich tot een adembenemend avontuur door de stroom van de in het concert ten gehore gebrachte stukken.

Volg Kulsan op Twitter en/of Facebook
 

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook