Sertab Erener & Metropole Orkest openen Turkey Now!

Turkey Now! festival 2008 Turkse pop-diva Sertab Erener Pop-diva Sertab Erener opende Turkey Now! 2008 feestelijk met pianist-arrangeur Tuluğ Tırpan in een cross-over met het Metropole Orkest onder leiding van Arjan Tien. Sertab Erener is winnares van het Eurovisiesongfestival in 2003. Een unieke kans om deze Turkse diva live in een orkestrale setting te zien! {addthis off}

Sertab Erener kreeg haar opleiding aan het staatsconservatorium in Istanbul. Zij begon haar carrière bij verschillende bands en later als achtergrondzangeres bij Sezen Aksu. Haar eerste eigen album ‘Sakin Ol’, verscheen in 1992, gevolgd door ‘La’l’ in 1994 en in 1996 kwam ‘Sertab Gibi’ uit. In 2000 drong zij door op de internationale hitlijsten, met haar acapella-vertolking van het nummer ‘Zor Kadin’ van de groep ‘Voice Male’. In hetzelfde jaar bracht zij de single ‘Bu Yaz’ uit. Hierop is een duet met Ricky Martin te vinden, getiteld ‘Private Emotions’ en een duet met de Griekse zanger Mando, ‘Ask/Fos’. Zij heeft ook diverse liederen gezongen van de inmiddels overleden, bekende, Anatolische rockzanger Fikret Kizilok.

Sertab Erener
Sertab Erener
Sertab Erener & Metropole Orkest
Sertab Erener & Metropole Orkest
Sertab Erener
Sertab Erener

Wij kennen Sertab Erener natuurlijk vooral van haar 1e prijs op het songfestival van 2003, waar zij met ‘Every way that I can’ Turkije vertegenwoordigde. ‘Every Way that I can’ is bovendien verkozen tot één van de beste negen nummers die op de songfestivals van de afgelopen 50 jaar te horen zijn geweest en werd een wereldwijde hit. Ook op het geheel door haar zelf geschreven en gecomponeerde album ‘Ask Ölmez’ uit 2005 schittert Sertab in elk nummer. In 2007 werd zij gekroond tot beste artiest van Turkije op de MTV Music Awards.

tulug-tirpan.jpgPianist Sabri Tulug Tirpan zette na zijn muziekopleiding in Turkije zijn studie voort in Oostenrijk. Tulug Tirpan vergaarde internationaal lovende kritiek vanwege zijn jazzinterpretaties van Mozart, verschillende filmsoundtracks and het album “Santos de Casa” gewijd aan Braziliaanse componisten dat hij realiseerde in samenwerking met Fernando Paiva. De concerten van Tulug Tirpan met tal van musici uit de hele wereld zijn bij uitstek voor muziekliefhebbers met een oor voor avontuur over de genres heen.

metropole-orkest-2.jpgHet Nederlandse Metropole Orkest is in 1945 begonnen als een groep van 17 musici en is in de loop der tijd uitgegegroeid tot een groot orkest met rond de 50 topmuzikanten. Het Metropole Orkest verzorgt in Nederland de muziek bij verscheidene televisie en radioprogramma’s en geeft daarnaast talrijke concerten in binnen- en buitenland.
Het orkest heeft een heel breed repertoire en kan even makkelijk uit de voeten met jazz en klassieke muziek als met cabaret. Onder de artiesten die met dit orkest hebben opgetreden zijn namen Als Charles Aznavour, Arif Sag, Shirley Bassey en Andrea Bocelli. Samen met Sezen Aksu opende het Metropole Orkest onder leiding van dirigent Arjan Tien in 2007 het eerste Turkey Now Festival. Met het openingsconcert van Turkey Now 2008 met Sertab Erener en Fahir Atakoglu zet het Metropole Orkest een mooie traditie.

arjan-tien-1.jpg Arjan Tien is in 1968 geboren in Nederland. Hij studeerde viool en altviool aan het Utrechts Conservatorium en behaalde in 1994 zijn diploma Uitvoerend Musicus met onderscheiding. Als soloviolist debuteerde hij met de Salzburg Chamber Soloists in São Paulo en Vitória (Brazilië). Arjan Tien was eerste violist van het Jeugdorkest Nederland en werd in 1992, nog vóór zijn afstuderen als violist, lid van het Radio Filharmonisch Orkest, een positie die hij behield tot 2005. Arjan Tien studeerde dirigeren bij George Hurst en Roberto Benzi.
Sinds 2002 werkt hij regelmatig samen met het Metropole Orkest.
Hij dirigeerde talrijke televisie- en radio-opnamen en wereldpremières, met optredens in Duitsland, Griekenland, Hongarije, Nederland, Oostenrijk, Servië-Montenegro, Slovenië, Turkije, Zuid-Afrika en Zwitserland.
Volg Kulsan op Twitter en/of Facebook
 

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook