Doelen Ensemble & Evrim Demirel

Turkey Now festival 2008

16-10-2008 - Een concert rond de jonge Turkse componist Evrim Demirel georganiseerd door Stichting Kitabo ism het huisensemble van de Doelen. Evrim combineert in een unieke toegankelijke stijl klanken uit de hedendaagse muziek met technieken van de klassieke Turkse muziek. {addthis off}

evrim_demirelHet DoelenEnsemble, huisensemble van concertgebouw de Doelen, speelt een concert rond de jonge Turkse componist Evrim Demirel.
Evrim werd in 1977 geboren in Izmir. Hij studeerde muziek aan de Bilkent Universiteit en besloot in 2000 om verder te studeren bij componist Klaas de Vries in Rotterdam. Ook volgde hij lessen bij Jazzpianist Rob van Kreeveld. Inmiddels is Evrim zelf een jazzpianist van naam geworden in Istanboel en heeft hij Nederland met vele prijzen weer verlaten, o.a. de prijs voor compositie en de NOG aanmoedigingsprijs voor zijn orkestwerk Ottoman miniatures.
Evrim combineert klanken uit de hedendaagse muziek met technieken van de klassieke Turkse muziek en westerse instrumenten met instrumenten uit de Turkse volksmuziek. Dit resulteert in een unieke toegankelijke stijl. Ook wil het Doelen van de gelegenheid gebruik maken om Evrim als Jazz pianist aan het werk te zien.
Het concert komt tot stand in samenwerking met de stichting Kitabo, gevestigd in Rotterdam, een kunstzinnig opleidingscentrum met oriëntatie op Turkse cultuur.
Volg Kulsan op Twitter en/of Facebook
 

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook