Kudsi Erguner en ensemble

Turkey Now festival 2008 3-11-2008 - Kudsi Erguner en ensemble Kudsi Erguner stamt uit een familie van ney-spelers, geworteld in de mevlevi soefi-traditie. Met zijn ensemble voert hij klassieke Osmaanse composities uit op ney (rietfluit), ud (luit), kanun (citer) en def (lijsttrom), afgewisseld met parelende vocale improvisaties. {addthis off}

Kudsi Erguner, afkomstig uit een Turkse muzikantenfamilie, woont en werkt in Parijs als musicus (bespeler van de ney, een rietfluit), componist, musicoloog, docent, schrijver en vertaler. Opgeleid door zijn vader raakte hij vertrouwd met de eeuwenoude traditie van de Turkse klassieke muziek. Maar hij onderzocht ook de muziek van India en Pakistan, speelde samen met musici over de hele wereld en stond twee jaar geleden samen met Trilok Gurtu nog op Cross-linx. Een wereldmusicus pur sang. Zijn cd 'Islam Blues' sloeg de brug tussen de mystiek van het Oosten en de Westerse jazz-muziek. Een fascinerende ontmoeting van twee culturen, waarvan Kudsi Erguner de belichaming is.

Kudsi Erguner is een telg uit een familie van ney-spelers, geworteld in de mevlevi soefi-traditie van zijn vaderland. Met zijn ensemble voert hij klassieke Osmaanse composities uit op ney (rietfluit), ‘ud (luit), qanun (citer) en def (lijsttrom). Deze worden afgewisseld met parelende vocale improvisaties van de zanger, alles binnen de strikte regels van de traditionele makam.

Kudsi Erguner & Ensemble: Yunus Balcioglu, zang - Kudsi Erguner, ney -Hakan Güngör, qanun -
Mehmet Bitmez, ‘ud -Derya Türkan, kemençe - Bruno Caillat, percussie
Volg Kulsan op Twitter en/of Facebook
 

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook