Projecten: Katakofti

Dit Kulsanproject is een ontmoeting van Oosterse intense mystiek en de felle werkelijkheid van Andalusië. De historische band en de wederzijdse beïnvloeding van de Zuid-Spaanse flamenco en de mystieke Oosterse Soefi’s zijn onmiskenbaar aanwezig in beide culturen en maken de muzikale vertolking tot een onvergetelijke ervaring.

Katakofti: Amsterdam Klezmer Band & The Galata Gypsy Band

katakofti.jpg

De Amsterdam Klezmer Band brengt Oost-Europese Joodse feestmuziek met een vleugje Zigeuner- en Balkanmuziek. De band verrast steeds weer met nieuwe composities, waarin blues, rap en funk natuurlijk aansluiten bij de traditionele klezmer-schwung van de band. Met klarinet, trompet, trombone, saxofoon, accordeon, contrabas en zang brengt de Amsterdam Klezmer Band de aanstekelijke geestdrift, authentieke emoties, hartstocht en vrolijkheid van de Klezmermuziek.

 

Kulsan bracht de Amsterdam Klezmerband samen met de Galata Gypsy Band, bekende Roma-muzikanten uit Turkije, die met hun virtuose spel op klarinet, kanun (citer), viool, ud (luit), davul en darbuka behoren tot de top van de Turkse Zigeunermuziek.

Volksmuziek en Balkanmuziek vormen met de speciale Zigeuner-touch de ingrediënten van deze hartverwarmende en opzwepende muziek. De bands trakteren met hun ‘Katakofti’ concert het publiek op een onvergetelijk muziekfestijn.

Luister hier naar het Katakofti-project:

"Der Terkishe Yale Ve Vole"

"Magnificient Seven"


De Amsterdam Klezmer Band:

Janfie van Strien - klarinet
Gijs Levelt - trompet
Job Chajes - altsaxofoon, zang
Joop van der Linden - trombone. bariton, percussie
Theo van Tol - accordeon
Jasper de Beer - contrabas, gitaar-banjo
Alec Kopyt - zang, percussie

The Galata Gypsy Band:

Göksel Zurna - klarinet, davul
Selami Karaali - viool
Hicret Onat - kanun
Mehmet Yerkabartan - ud
Remzi Üründükü - darbuka
Volg Kulsan op Twitter en/of Facebook
 

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook