Turkey Now festival 2008

29 & 30-10-2008 - Misirli Ahmet is een meester op de darbuka. Zijn vernieuwende speltechnieken, gevoel voor ritme en zijn beroemde solo’s zijn inmiddels terug te vinden op de albums van verschillende wereldbekende artiesten die hij heeft begeleid. De hoogste tijd om live van hem te genieten! {addthis off}

Misirli Ahmet Ensemble
Misirli Ahmet Ensemble
Misirli Ahmet
Misirli Ahmet
Misirli Ahmet Ensemble
Misirli Ahmet Ensemble

Mısırlı Ahmet heeft zichzelf op zijn zeventiende darbuka leren spelen en begon zijn muzikale carrière in 1987 in Ankara. Niet lang daarna is hij naar Frankrijk gegaan en heeft daar nieuwe technieken ontdekt. vervolgens heeft hij in Egypte gewerkt met de meest beroemde percussionisten aldaar. Vanaf die tijd voert hij zijn artiestennaam: Mısırlı Ahmet. Na terug te zijn gekeerd heeft hij het album ‘Oriental and Percussion’ opgenomen. In Istanbul maakte hij opnieuw kennis met vernieuwende speltechnieken.
Zijn gevoel voor ritme en zijn beroemde solo’s zijn inmiddels terug te vinden op de albums van verschillende wereldbekende artiesten die hij heeft begeleid. Hij heeft Turkije vertegenwoordigd op verschillende percussiefestivals onder meer in Tunis en andere landen rond de Middellandse zee en daar veel opzien gebaard. In de serie albums die naar aanleiding van deze festivals gemaakt is er ook een opgenomen als tribute aan Mısırlı Ahmet, het album ‘Natural Moments’. Tevens is hem de titel van ‘meester’ verleend. Hij heeft in 2006 eveneens de door Eduplus ingestelde jaarlijkse prijs voor top muzikanten, de ‘Liderlik Zirvesi’ prijs gewonnen. Mısırlı Ahmet maakte in 2003 deel uit van het Medimusses poject van Euromed en heeft in bijna alle landen van Europa opgetreden, behalve in Nederland. De hoogste tijd dus om in het Turkey Now Festival 2008 hier live van hem te kunnen genieten.