In het voorjaar van 2007 vond in Nederland het eerste "Turkey Now!" festival plaats. "Turkey Now!" toont het rijke en dynamische panorama van het moderne Turkije ingebed in een rijke, historische traditie. Turkey Now! 2007 omvatte meer dan 20 culturele evenementen. Van klassieke muziek tot toneel. En van jazz tot dans. Het Turkey Now festival vond plaats in bekende zalen in Amsterdam en Rotterdam.

"Turkey Now!" werd geproduceerd en georganiseerd door Stichting Kulsan in samenwerking met de partnerorganisatie Istanbul Foundation for Culture and Arts (IKSV) .

Turkey Now! festival 2007 Sezen Aksu
De IKSV organiseert al meer dan 35 jaar de bekende internationale Istanbul Festivals op de verschillende gebieden van kunst en cultuur. Stichting Kulsan is de culturele organisatie die sinds 1987 in Nederland kunst en cultuur uit Turkije in Nederland bekend maakt, met concerten, voorstellingen en festivals. {addthis off}
"Turkey Now!" bracht deze twee stichtingen, die in verschillende landen dezelfde doelen nastreven, samen.

"Turkey Now!" nodigde het publiek met zijn feestelijke en kleurrijke programma uit om de wereld van kunst en cultuur van Turkije te ontdekken. In het programma waren concerten van Turkse klassieke muziek, jazz, rock en wereldmuziek te zien, en ook unieke Turks-Nederlandse crossover-concerten. Daarnaast ook film-, toneel- en dansvoorstellingen.

Mercan Dede Ethnorhythmix
Het "Turkey Now! Festival" van januari tot mei 2007 heeft met groot succes plaatsgevonden. Het festival heeft zijn slogan "Turkey Now good for the soul!" geheel waargemaakt. De programma's zijn op deze site via ‘Agenda' en ‘Muziek' te bekijken. Binnenkort volgt een foto-verslag in de Kulsan-Galerij.

Kulsan en IKSV gaan deze vruchtbare Nederlands-Turkse samenwerking voortzetten en van "Turkey Now!" een terugkerend festival maken. Inmiddels heeft Turkey Now! 2008 plaatsgevonden en is de voorbereiding voor de editie 2010 in volle gang.