Say Beethoven Say Mozart

Amsterdam Sinfonietta met Fazil Say

fazil say 702x336

Tournee van 9 t/m 17 februari

De Turkse pianist, componist en kersverse Edisonwinnaar Fazil Say is van 9 t/m 17 februari solist bij strijkorkest Amsterdam Sinfonietta, in twee verschillende programma’s. Fazil Say soleert in zijn eigen Tweede pianoconcert ‘Silk Road’ en in Mozarts Twaalfde pianoconcert. Ook speelt hij het door hemzelf geschreven ‘Nietsche en Wagner’, een stuk voor piano solo.

Data

vr 09 februari 2018 • Muziekcentrum - Wilmersberg Zaal, Enschede - 20.00 uur - BESTEL KAARTEN
10 feb 2018 - Het Concertgebouw Amsterdam - BESTEL KAARTEN
15 feb 2018 - Concertzaal Tilburg - BESTEL KAARTEN
16 feb 2018 - Muziekgebouw aan 't IJ Amsterdam - BESTEL KAARTEN
17 feb 2018 - Musis Arnhem - BESTEL KAARTEN

Er worden twee verschillende programma's gespeeld. Lees verder voor meer informatie.

Lees meer: Say Beethoven Say Mozart

Young Wrestlers

youngwrestlers

Op 16 juni gaat de documentaire Young Wrestlers (Genç Pehlivanlar) draaien in filmtheaters door heel Nederland. Deze film volgt een aantal twaalfjarige kinderen aan het worstelinternaat in Amasya, Turkije, en toont hun vriendschappen, competities, en tegenslagen in een intieme en integere stijl. Op deze manier wordt een onderdeel van Turkije op een prachtige en positieve manier vertoond.

‘een afgewogen portret van het dagelijks leven op het internaat, waar de trainers soms met harde hand de controle nemen maar ook een intieme zorgzaamheid en genegenheid naar de jongens tonen.’– ★★★★, De Filmkrant

Lees meer en bekijk de trailer van Young Wrestlers

Baglama, Ud of Darbuka leren spelen

ikspeeludLesboeken voor Saz, Bağlama, Ud, Gitaar en Darbuka
 
Dilaver Göktaş, grootmeester van de saz, heeft onlangs de Dilaver Göktaş Turkse muziekschool in Den Bosch opgericht. Hier geeft hij lessen op saz, gitaar, ud en darbuka. Hij schrijft methodiekboeken en geeft soloconcerten.
 
Dilaver heeft leermethodes ontwikkeld voor saz en bağlama voor beginners tot vergevorderd. Voor gitaar en ud schreef hij methodes voor beginners met Turkse liedjes. Alle boeken zijn voorlopig enkel in het Nederlands verkrijgbaar.

De leerboeken zijn hier te bestellen.

 

Taksim Trio 2016 Tour

Taksim Trio tournee 2016

Het Taksim Trio is een muzikaal fenomeen uit Istanbul, waarin drie van de meest vooraanstaande musici van Turkije een nieuwe virtuoze mix maken van traditionele volksmuziek, jazz, klassiek en pop. Dan weer klinkend als een storm, dan weer tijdloos en poetisch, is de muziek van het Taksim Trio een magnifieke expressie van het moderne Turkije.
Het Taksim Trio bracht tot nu toe 2 prachtige CD’s uit, simpelweg genaamd Taksim Trio en Taksim Trio II. Nu is er weer de kans het trio live op het podium te zien, waar ze al improviserend rond de vaste thema’s van de composities het publiek zullen betoveren.

Taksim Trio is:
Hüsnü Şenlendirici - klarinet
İsmail Tunçbilek - baglama (luit)
Aytaç Doğan - qanûn (cimbaal)

“Fabelachtig goed” Het Parool

“Met een onbegrensde lichtheid van toon herschrijven ze met hun improvisaties (taksims) de regels, vermengen genres en brengen een geluid voort van ongekende helderheid” Mondomix

Organisatie: Kulsan/Summertime Music in Turkey Now! Series

Data:
24 januari - RASA Utrecht
27 Januari - Oosterpoort Groningen
28 Januari - Concertzaal Theaters Tilburg
29 Januari - Muziekgebouw Eindhoven
30 Januari - Bimhuis Amsterdam


Funda Draait Door

funda draait doorIn Funda Draait Door vertelt cabaretière, presentatrice en actrice Funda Müjde over de reis van haar leven, op de wijze die haar zo eigen is: vol humor, zelfspot, inspirerend, confronterend en geen enkel onderwerp schuwend.

Funda Müjde is bij het grote publiek bekend van tv-series als GTSTMedisch Centrum West en Vrouwenvleugel én haar bekroonde hoofdrol in de film Julia’s geheim.

In 2007 raakte Funda betrokken bij een ernstig ongeluk waardoor ze in een rolstoel belandde. Ze ging haar beperking met enorme levenskracht te lijf en fietste in de zomer van 2014 in 88 dagen op een handbike naar Turkije.

In Funda Draait Door vertelt ze over de reis van haar leven, op de wijze die haar zo eigen is: vol humor, zelfspot, inspirerend, confronterend en geen enkel onderwerp schuwend. In deze come-back vertelt ze over de angstige, maar achteraf hilarische momenten in haar reis met haar rolstoelfiets naar Istanbul. En geeft ze prijs over hoe zij haar levenslust hervond met haar een-emotie-duurt-slechts-90-seconden-theorie. Want vraagt Funda zich af: ‘Waarom kiezen we ervoor om jaren in een negatieve emotie te blijven hangen? Zit gevangenschap in ons hoofd?’
Als Turkse Nederlandse komen ook haar Turkse roots aan bod en duikt ze haar familiegeschiedenis in met de tocht die haar opa honderd jaar geleden van Syrië naar Turkije maakte.

In 2017 komen er nog heel wat voorstellingen. In de agenda van Funda's website vind je alle data.

Le Guess Who? presenteert live LP: Selda Bağcan

Live LP Selda Bağcan

Wonderlijk optreden Turkse zangeres en politiek activist verschijnt als gelimiteerde vinyl uitgave

Selda 616x440De legendarische Turkse zangeres, componist en politiek activist Selda Bağcan was in 2014 hoofdgast van Le Guess Who? Festival in Utrecht. Hier was ze verantwoordelijk voor een even emotioneel als vreugdevol optreden.
St. Vincent en tUnE-yArDs, beiden grote bewonderaars van de zangeres, traden op voordat Selda zelf het podium beklom. Le Guess Who? is extreem trots om de opnames van dit wonderlijke optreden nu met de wereld te delen als gelimiteerde, eenmalige uitgave van 500 exemplaren op vinyl.

Lees meer: Le Guess Who? presenteert live LP: Selda Bağcan

10 December: Bülent Ortaçgil & Erkan Ogur Live

bulent erkanDrie jaar geleden stonden ze voor het eerst samen op een Nederlands podium in een uitverkocht Podium Mozaiek. Zaterdag 10 december zijn ze terug: Bülent Ortaçgil en Erkan Ogur!
Mis het niet, alle info vind je hier

Turkse film Mustang in de bioscopen

Turkse film Mustang

Vanaf 1 oktober draait de Turkse film Mustang in Nederland in de bioscopen.
De film is te zien in 18 bioscopen in 15 steden. Je vindt hier het overzicht.Het verhaal:
Turkse film Mustang - Doe mee en win kaarten!De zomer begint. In een dorpje in het noorden van Turkije komen Lale en haar vier zussen terug van hun laatste schooldag. Onderweg spelen de meisjes onschuldig uitgelaten nog wat met de jongens uit het dorp. Dit wordt echter bestempeld als een grove uitspatting van zedeloosheid, en de meisjes raken verwikkeld in een groot schandaal met onverwachte gevolgen. Langzaam verandert hun thuis in een gevangenis; huiswerk verandert in huishoudelijk werk, en de familie begint huwelijksplannen voor de meisjes te smeden. Maar gedreven door hun verlangen naar vrijheid vechten de vijf zussen samen terug tegen de grenzen die hen wordt opgelegd.
 

De Nederlandse Bruid - Roman

De Nederlandse Bruid is een roman van Jessica J.J. Lutz en verteld het verhaal van de Nederlandse Emma die met haar geliefde meereist naar Turks-Koerdistan die daar clanleider wordt.

denlbruiduitnodiging002Joris Luyendijk zei dit over het boek:

‘De Nederlandse bruid grijpt je. Al na een paar bladzijden word je de claustrofobische afzondering van een Koerdisch dorp ingezogen. Liefde overwint alles? Je gaat zien dat er grenzen zijn aan idealisme, goede wil en het geloof dat jij het anders zult kunnen doen.’

De Nederlandse Bruid ligt vanaf nu in de boekhandel. Op 25 november komt Jessica Lutz het officieel presenteren in het Amsterdamse Spui 25 . Als je erbij wilt zijn, klik dan hier.

De schrijfster heeft twintig jaar lang als verslaggever gewerkt in Turkije en omliggende landen. Schrijvend, voor radio en televisie, nederlandstalig en engelstalig. Bram Vermeulen schreef ‘Jessica Lutz is met ruim dertig jaar ervaring in Turkije Nederlands best geïnformeerde kenner van deze regio. Na haar zeer succesvolle boek ,,De Gouden Appel, Turkije tussen Oost en West” waagt ze zich nu op het pad van de romancier. De Nederlandse Bruid is niet alleen een spannend boek. Het bewijst Lutz’ diepe verbondenheid met dit land.’

 

Lees meer: De Nederlandse Bruid - Roman

Cinema Turkey Now!

Cinema Turkey Now Op wereldreis zonder de stad te verlaten? Dat kan deze zomer bij World Cinema Amsterdam (WCA), het filmfestival dat je van 18 t/m 27 augustus meeneemt naar Latijns-Amerika, Azië en Afrika. Onder de noemer Cinema Turkey Now! schenkt het festival aandacht aan recente ontwikkelingen op het gebied van film in Turkije. Zo zijn er opvallend veel vrouwelijke filmmakers, die vanuit hun perspectief de positie van vrouwen en meisjes in Turkije in beeld brengen. Ook in het Koerdische deel van het land manifesteert zich het filmtalent - regisseurs die vaak onder moeilijke omstandigheden films maken die een inkijkje bieden in de Koerdische cultuur en samenleving. Op het programma staan negen lange en zes korte films.

Lees meer: Cinema Turkey Now!

Bewegen is Leven

crop-funda bike28 mei is het zover, cabaretière en actrice Funda Müjde begint aan de uitdaging van haar leven. In drie maanden tijd zal zij fietsen van Amsterdam naar Istanbul. Wat deze reis zo bijzonder maakt, is dat Funda een incomplete dwarslaesie heeft.

Deze reis is het eerste project van Stichting Bewegen is Leven. "Bewegen is ontzettend belangrijk, juist ook voor mensen met een beperking!"

Het vertrek...

Funda vertrekt vanaf het Olympisch Stadion in Amsterdam. Bekende en onbekende Nederlanders - jong en oud, valide en minder valide  en van alle culturen - komen Funda uitzwaaien. Ali B., Jörgen Raymann en anderen fietsen zelfs de eerste kilometers met haar mee.

Onderweg heeft Funda een tussenstop in Oostenrijk. Hier zal zij deelnemen aan de HandbikeBattle 2014. De fietstocht eindigt in augustus in Istanbul; op de brug over de Bosporus. Hier staan het Nederlandse consulaat, Turkse en Nederlandse pers en natuurlijk vrienden en familie haar op te wachten.

Funda vertrekt vanuit het Olympisch Stadion in Amsterdam. Woensdag 28 mei om 12.00 uur begint het programma. Rond de klok van 13:00 geven Ali B. en Jörgen het startschot en vertrekt Funda naar Turkije.

U vindt hier alle informatie over het project.

Tweede Album Yaşam Hancılar Band

Binnenkort de release van de tweede CD van de Yaşam Hancılar Band. Hier de teaser....

Meer info op yasamhancilar.com

3 Adam European Tour!

3AdamTurkse kijkers over heel de wereld zijn iedere week weer aan de buis gekluisterd wanneer het tijd is voor 3 Adam! Samen met het goochelaars duo Kıvanç & Burak zullen Eser Yenenler, Oğuzhan Koç en İbrahim Büyükak de bezoekers in de Amsterdam RAI een onvergetelijke show bezorgen!

Met interessante surprise gasten hilarische gesprekken brengen de drie vrienden geen standaard talkshow maar een waar spektakel. Naast de hosts en de special guests kunt u tijdens de show genieten van live acts van het goochelaars duo Kıvanç & Burak, de winnaars van “Yetenek sizsiniz 2014”, de Turkse variant van “Holland’s got talent”!

Koop nu uw tickets via Ticketmaster

Datum: 25-05-2014
Tijd: 20.00 uur
Locatie: Amsterdam RAI, Europaplein 22, Amsterdam

Volg Kulsan op Twitter en/of Facebook
 

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook