Mensen Landschappen: een theatraal concert met gedichten

Mensen LandschappenGedichten van twee grote dichters, Judith Herzberg (NL) en Nazım Hikmet (TR), komen bij elkaar in de nieuw gecomponeerde muziek van Selim Doğru (NL/TR) en de bijzondere uitvoering van de bekende theatermaakster en zangeres uit Turkije, Hazal Selçuk.

De muziek reist door verschillende stijlen, zoals nieuwe westerse klassieke muziek, jazz, wereldmuziek (vooral uit Turkije en Nederland) en improvisaties.

Elisa Roep zingt liederen met haar parchtige stem, Oğuz Büyüberberberber maakt avontuurlijke en magische improvisaties met zijn basklarinet en hele krachtige uitvoering van trio To be Sung met drie gastmusici.

De performance van Hazal Selçuk is een combinatie van bewegingstheater, klassiek toneel, moderne dans en zang. De gedichten komen onder haar eigen regie, met kostuums en choreografie tot leven.

Mensen uit verschillende landen, werelden, culturen en religies. Uit verschillende tijden. Interessante situaties en gebeurtenissen maar vooral allerdiepste emoties van mensen met hun verschillen en overeenkomsten.

Spannend, emotioneel, confronterend en verrassend!

Muziek & artistieke leiding: Selim Doğru | gedichten: Judith Herzberg en Nazım Hikmet | regie & performance: Hazal Selçuk | To be Sung: Elisa Roep; sopraan, Fie Schouten; klarinet, Eva van de Poll; cello | gast musici: Oguz Büyükberber; bas klarinet, Jelte van Andel; contrabas, Marijn Korff de Gidts; percussie

Achtergrondinformatie Mensenlandschappen

Selim Doğru volgde opleidingen aan het Rotterdams Conservatorium, de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en de Marmara Universiteit. Hij componeert voor verschillende muziekensembles en theatervoorstellingen o.a. voor ons huisgezelschap Theater RAST. www.selimdogru.com

To be Sung
In 2001 beginnen Fie Schouten, Eva van de Poll en Elisa Roep, alledrie afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, als trio To be Sung een geheel eigen ontdekkingstocht naar nieuw repertoire waarin de sprekende, warme klanken en expressie-mogelijkheden van hun lyrische instrumenten het meest tot hun recht komen.
Naast bestaande composities voert To be Sung vooral speciaal voor haar geschreven werk uit. Van over de hele wereld wordt zij benaderd door componisten, jong en oud, die geïnspireerd raken door hun bijzondere samenstelling. Haar repertoire omvat oude traditionele melodieën en hedendaagse muziek in zijn diversiteit. To be Sung ziet het als haar uitdaging onbetreden muzikale paden te volgen, waarbij zij graag aansluiting zoekt bij andere kunstvormen. www.tobesung.nl

Hazal Selcuk
Hazal Selçuk is geboren in Parijs in een kunstenaarsfamilie. Ze is afgestudeerd aan de Austrian Highschool in Istanbul en studeerde muziektheater op het Conservatorium in Wenen. Later ging ze naar het Conservatorium Boston waar ze haar major haalde in muziektheater. Na haar afstuderen bleef ze nog drie jaar in Boston om verder te studeren in bewegingstheater, choreografie, dans, zang en psychologie. Ze heeft haar master behaald in Toronto waar ze is afgestudeerd van de theaterafdeling, met specialisatie bewegingstheater, maken, regisseren en doceren. 
Hazal heeft sinds 1989 al met haar vader Timur Selçuk opgetreden in en buiten Turkije. "Su Yeşili" is haar eerste solo CD in samenwerking met haar vader. www.hazalselcuk.net

Speellijst Mensenlandschappen

Datum
Locatie Plaats
17 & 18 oktober 2012 Podium Mozaïek
Amsterdam
19 oktober 2012 Theater de Regentes
Den Haag
21 oktober 2012 Provadja Alkmaar
03 november 2012 Pletterij Haarlem
Volg Kulsan op Twitter en/of Facebook
 

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook