Muziek maken en luisteren voor de jeugd

Het Muziekgebouw aan het IJ in Amsterdam organiseert concerten voor de jeugd maar ook speciale kindermiddagen met optredens en daarna workshops en diverse muzikale activiteiten.
Voor kinderen van 8 jaar en ouder wordt de serie 'Open je oren' georganiseerd. In deze concerten staat steeds een Nederlandse tipmusicus centraal. Ze laten horen hoe hun muziek klinkt en vertellen over hun instrument en de muziek die ze spelen. Vanaf zondagmiddag 22 september start het nieuwe seizoen met topvioliste Liza Ferschman.
De 'Open je oren' reeks wordt afgewisseld met kindermiddagen voor kinderen van verschillende leeftijden; peuterconcerten voor 2+, theattrale concerten voor kinderen van 4 en ouder en voor kinderen van 10 en ouder een 'light jazz' concert in het Bimhuis. Na afloop van al deze concerten zijn er activiteiten in het hele gebouw. Bijvoorbeeld workshops zingen of muziek maken, een muzikale speurtocht, muziekinstrumenten knutselen of schminken. En Open Huis in de Klankspeeltuin.
Wil je iets leuks doen met/voor de kinderen op een zondag dan zijn deze middagen een aanrader. Luisteren en doen, voor alle culturen.
Meer informatie op de website van het Muziekgebouw.

Volg Kulsan op Twitter en/of Facebook
 

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook