Trio Arto Tuncboyaciyan Tour Nederland

di 8 februari t/m zo 13 februari 2011

TRIO ARTO

Nieuw wereldjazztrio

Arto_tuncboyaciyan-arsineh_khachikiantahir2
Arto Tuncboyaciyan
(percussie) met trio, Tahir Aydogdu (kanun) als speciale gast.

Topslagwerker ARTO TUNCBOYACIYAN, kwam met zijn worldjazz trio naar Nederland en België. Het Trio Arto Tuncboyaciyan ging in deze tour een unieke combinatie aan met kanunmaestro Tahir Aydogdu met wie zij verschillende genres en elementen van de Turkse muziek, zoals jazz, taksim, makam en new age uitvoerden en met elkaar verbonden.
arto-vk

Line-up:

Arto Tuncboyaciyan - percussie
Scott Kinsey
- keyboards
Baris Güney
- baglama
met special guest Tahir Aydogdu - kanun

* Percussionist Arto Tunçboyaciyan is van Armeense afkomst, geboren in Turkije en van jongs af aan bezig met muziek. Na te zijn verhuisd naar de Verenigde Staten heeft hij gewerkt met musici als Miles Davis, Paul Winter, Gerardo Nunez en Al di Meola en hij speelt alle slaginstrumenten met even groot gemak, speelt ook andere instrumenten en zingt. Met diverse ensembles brengt hij sinds 1998 jazz-interpretaties van traditionele Anatolische en Armeense muziek ten gehore. Van de CD’s die Arto met zijn groepen of solo maakte, noemen we hier ‘Journey with the Sun’ en ‘Every Day Is A New Live’.
* Scott Kinsey is een multi-keyboardist uit Amerika, wereldbekend door onder meer zijn werk met de jazz-fusion groep ‘Tribal Tech’, en door zijn bijdrage aan diverse grote film soundtracks, zoals ‘Ocean’s Eleven’, ‘Ocean’s Twelve’ en ‘Confessions of a Dangerous Mind’. Naast CD-releases met diverse groepen, bracht hij in 2007 het solo album ‘Kinesthetics’ uit.
* De bekende baglamaspeler Baris Güney is de derde veelzijdige muzikant van het trio. Hij verbindt in zijn composities en uitvoerende muziek de volksmuziek  van Turkije met jazz en nieuwe muziek, waarbij zijn motto is: ‘vandaag is de traditie van morgen’. CD’s van Baris Güney, waarop hij samenspeelt met internationale musici met Turkse en Westerse instrumenten, zijn ‘Tohum’ (Seed) en ‘Düslere Yolculuk’ (A trip to dreams).
* De virtuoze kanunspeler Tahir Aydogdu beschikt over een repertoire van acht eeuwen Turkse klassieke muziek en heeft zijn sporen ook verdiend in de jazz met zijn ensemble Asia Minor, waarmee hij wereldwijd optrad. Daarnaast gaat deze veelzijdige muzikant met succes de ontmoeting aan met andere muziekculturen. Zijn spel in de Kulsan- crossover Van Soefi tot Flamenco en het  duoconcert met Eric Vaarzon Morel in het Concertgebouw Amsterdam ligt nog vers in het geheugen. Aydogdu is musicus bij TRT-radio en docent op het Conservatorium en Universiteit van het Midden Oosten in Ankara.

10-02-2011 Trio Arto Tunçboyaciyan Tropentheater Amsterdam
11-02-2011 Trio Arto Tunçboyaciyan Zuiderpershuis Antwerpen
12-02-2011 Trio Arto Tunçboyaciyan De Doelen * Rotterdam
13-02-2011 Trio Arto Tunçboyaciyan RASA Utrecht

* ism Jazz International Rotterdam

 

Volg Kulsan op Twitter en/of Facebook
 

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook