Kulsan brengt muziek (van klassiek tot wereldmuziek en van jazz tot pop), theater, dans en andere kunsten uit Turkije op de podia in Nederland. Elke twee jaar organiseert Kulsan het Turkey Now! festival.

Turkse cultuur en kunst in Nederland - Stichting Kulsan Het woord Kulsan is een samenvoeging van het Turkse 'kültür' (cultuur) en 'sanat' (kunst).De stichting Kulsan werd in 1987 opgericht door immigranten uit Turkije.

Kulsan ziet haar activiteiten als bouwstenen in een culturele brug. Muziek staat hierin centraal: Turkse klassieke muziek, mystieke muziek, authentieke volksmuziek, traditionele muziek van de diverse groeperingen en culturen die samen het mozaïek van Turkije vormen.

De afgelopen 20 jaar heeft Kulsan meer dan 500 concerten en optredens georganiseerd met musici en andere kunstenaars uit Turkije. Ook brengt Kulsan crossovers tot stand tussen muziek en musici uit de Nederlandse, Turkse en andere muziektradities. Kulsan toont dat muziek uitermate geschikt is voor interculturele communicatie en het kweken van wederzijds begrip. Kulsan nodigt artiesten uit Turkije uit , bekend om hoogwaardige vertolkingen van het authentieke culturele erfgoed. Jaarlijks worden 30 tot 40 concerten georganiseerd, voor een gemengd Turks-Nederlands publiek. Daarnaast worden in Nederland verblijvende Turkse musici en Turks-Nederlandse groepen door Kulsan op het podium gebracht.

De concerten van Kulsan vinden incidenteel, in tournees en in festival-verband plaats, middels aanbod van Kulsan en op verzoek van podia en festivals. De producties worden door Kulsan ontwikkeld in samenwerking met adviseurs en kunstenaars. Ook worden coproducties ondernomen met diverse zalen, conservatoria en orkesten. Kulsanconcerten worden ook door programmeurs in Turkije gevraagd voor festivals en podia in de grote steden. Ook brengt Kulsan Nederlandse muziekgroepen naar Turkije.

Kulsan organiseert in samenwerking met andere organisaties op gezette tijden Turkse filmfestivals of filmdagen.

Naast haar activiteiten op het gebied van de muziek en film heeft Kulsan ook een landelijke advies-, informatie- en bemiddelingsfunctie op het bredere gebied van kunst en cultuur uit Turkije. Kulsan levert op verzoek concerten en andere activiteiten uit de Turkse cultuur aan een diversiteit van culturele instellingen.

Voor haar activiteiten heeft Kulsan in Turkije een uitgebreid netwerk opgebouwd van kunstenaars, wetenschappers en adviseurs op de gebieden van kunst en cultuur. In Nederland heeft Kulsan een stevige reputatie opgebouwd onder het publiek, bij zalen en andere culturele instellingen en in de pers. Kulsan wordt structureel ondersteund door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de Gemeente Amsterdam, en incidenteel door culturele fondsen en sponsors.

Kulsan is producent en organisator van het omvangrijke “Turkey Now!” festival dat met groot succes voor het eerst in 2007 plaatsvond is daarna ook in 2008, 2010 en 2012 georganiseerd. De festivals worden geproduceerd in samenwerking met organisaties in Nederland en in Turkije, zoals de IKSV en de stichting ‘Istanbul 2010’, en worden financieel in beide landen gesteund.