Muziektheater Hollands Diep Brengt Nieuwe Opera

Wereldpremière van nieuwe Nederlandse opera naar oud Turks volksverhaal

Muziektheater Hollands Diep brengt een nieuwe Nederlandstalige operaproductie Lege Wieg/Boş Beşik, in samenwerking met VocaalLAB Nederland. De opera gaat op zaterdag 17 april 2010 in wereldpremière. Er worden negen voorstellingen gespeeld in de periode 16 april – 8 mei 2010.De opera is een verrassende bewerking van het bekende Turkse volksverhaal Boş Beşik (Lege Wieg) door componiste Seung-Ah Oh en schrijfster Anne Vegter. In de opera zijn ook oude Turkse volksliederen en teksten verwerkt.

Meer informatie op www.muziektheaterhollandsdiep.nl.{addthis off}

LEGE-WIEG-BOS-BESIKLege Wieg/Boş Beşik vertelt het verhaal over een vrouw  en een man, die tegen de zin van hun families trouwen. Hun liefde wordt tot het uiterste beproefd. Maar dan nemen de gebeurtenissen een onverwachte keer; na jaren krijgen zij op magische wijze een kind….

 

De opera wordt uitgevoerd door zangers van het VocaalLAB Nederland en een vocaal vrouwenensemble dat grotendeels bestaat uit Turkse vrouwen. De opera wordt begeleid door een klein ad-hoc instrumentaal ensemble. Een originele productie door de verwevenheid van de Turkse en Nederlandse cultuur en een spannende samenwerking tussen Nederlandse en Turkse professionals en amateurs. De muzikale leiding is in handen van Romain Bischoff, tevens artistiek leider van het internationaal bekende VocaalLAB Nederland; de regie is van Cilia Hogerzeil.

De voorstellingen vinden plaats in het oude Energiehuis in Dordrecht, een schitterende theatrale locatie met een prachtige akoestiek.

 

Reserveren

Data voorstellingen: try-out vrijdag 16 april; wereldpremière zaterdag 17 april, 18, 22, 24, 25 april en 6,7,8 mei 2010. Aanvang: 20.30 uur

De voorstellingen worden geprogrammeerd in samenwerking met Schouwburg Kunstmin.

Kaartverkoop via Schouwburg Kunstmin, telefoon (078) 639 79 79 of via www.kunstmin.nl Toegangsprijs: 16 euro; CJP/65+ 14,50 euro.

 

Locatie: Energiehuis Dordrecht, aanvang 20.30 uur.

De opera is in samenwerking met Stichting Kulsan Amsterdam en Stichting Bosporus Dordrecht.
Volg Kulsan op Twitter en/of Facebook
 

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook