Fidan

 

foto_esra_300

Fidan is een kwintet rond de Turks-Duitse zangeres Esra Dalfidan. Haar stem en jazzy composities zijn energiek, ritmisch, sensitief en bevatten een hoogst aangename mix van Turkse, Europese en Amerikaanse invloeden. Haar muziek is het middel waarmee zij haar persoonlijkheid tot uitdrukking wil brengen. Dit artistieke doel realiseert Esra Dalfidan samen met haar muzikanten. Door ieders persoonlijke kwaliteiten en vaardigheden heeft zij voor FIDAN de juiste samenstelling van kunstenaars gevonden.

Esra Dalfidan's FIDAN bracht in 2008 haar debuut album uit. In 2010 kwam het tweede album getiteld "Counter Point". Qua repertoire heeft de nieuwe CD een nieuwe dimensie doordat Esra zich verdiept heeft in de Turkse Poezie van de beroemde anatolische dichtar Asik Veysel van wie ze twee gedichten op muziek heeft gezet.

 

Bezetting:
Esra Dalfidan–zang
Tobias Klein-bas klarinet
Franz von Chossy-piano, accordeon
Sean Fasciani-contrabas
Uli Genenger-drums

Gastmusici op "Counter Point": Tineke Postma-alto-sax, sopraan-sax, Olaf Tarenskeen-gitaar

Esra Dalfidan is in 1975 als dochter van turkse ouders in Duitsland geboren en opgegroeid. Zij studeerde en werkte in muziektherapie tot zij op 26-jarige leeftijd voor zangstudies naar Nederland kwam. Sindsdien woont en studeert zijin Amsterdam. In februari 2007 won Esra Dalfidan het 7e Nederlands Jazz Vocalisten Concours in Odeon, Zwolle.


www.fidan.nlVolg Kulsan op Twitter en/of Facebook
 

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook