Groepen

Stichting Kulsan
020 - 527 07 00
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onderstaande groepen en artiesten kunnen via Kulsan geboekt worden. Boeken van deze groepen is het gehele jaar mogelijk, omdat de musici in Nederland wonen.

Amsterdams-Turks Muziekkoor

amsturksmuzkooruitsnede.jpg

Amsterdams Turks Muziekkoor (ATMK) werd in 2002 opgericht door enthousiaste muzikanten en muziekliefhebbers
Optredens van het Amsterdams Turks Muziekkor worden uitgevoerd door koristen die worden begeleid door muzikanten op traditionele muziekinstrumenten.

Lees meer: Amsterdams-Turks Muziekkoor

Arifa

Arifa-bimhuis-klein"Onbeschrijfelijk briljant en uniek" zo wordt dit onconventionele kwartet, in 2010 opgericht in Amsterdam, omschreven. De 4 leden komen aan uit Babylon, Istanbul, Boekarest en Amsterdam om het publiek mee te nemen op een authentieke en avontuurlijke muzikale reis. Eigen composities en oeroude melodieën uit de Arabische en Anatolische wereld en de Balkan, gecombineed met live elektronica en hedendaagse geïmproviseerde muziek.

Lees meer: Arifa

Barana & Co

 BaranaenCo200.jpgBarana is het muzikale cross-over project van de Turkse zanger en multi-instrumentalist Behsat Uvez en de Nederlandse saxofoon-speler Steven Kamperman. Sinds 2002 blinkt Barana uit in nieuwe muziek met veel diversiteit en speelse improvisaties, waarbij nooit de eeuwen-oude muzikale wortels worden vergeten. Barana is een term uit de Turkse folklore die verwijst naar een ontmoeting met geimproviseerde bijdragen van muzikanten, zangers en dichters.

Lees meer: Barana & Co

Erman Dirikcan Trio

4431De passie voor avontuur en de vloeiende interactie tussen deze drie ingewijden in de jazztraditie manifesteert zich in een unieke stijl en een nieuwe vocabulaire die geheel eigen is aan het Erman Dirikcan Trio.

Het trio treedt al ruim twee jaar regelmatig op in plaatselijke clubs in heel Nederland en in die tijd heeft hun muziek zich steeds verder verfijnd. De composities, beïnvloed door maatsoorten en melodieën uit de wereldmuziek, zijn het gevolg van een vrije kruisbestuiving tussen de bandleden en hun gemeenschappelijke zoektocht naar originaliteit.

Lees meer: Erman Dirikcan Trio

Fidan

foto_esra_300Fidan is een jazz-kwintet rond de Turks-Duitse zangeres Esra Dalfidan. Haar stem en jazzy composities zijn energiek, ritmisch, sensitief en bevatten een hoogst aangename mix van Turkse, Europese en Amerikaanse invloeden.

 

Lees meer: Fidan

Hüseyin Badilli

HuseyinBadilli4Geboren in Turkije en woonachtig in Nederland mixt Hüseyin Badilli jazz met Turkse muziek op een manier die slechts mogelijk is voor iemand met zijn achtergrond. Hij leerde Turkse traditionele muziek in zijn kindertijd, studeerde Westerse klassieke zang op de hogeschool, en reisde daarna de wereld over om alles over jazz te ontdekken.

Lees meer: Hüseyin Badilli

Ilda Simonian

2307_9756_2008-07-12_21-18-De zang van Ilda Simonian is geworteld in de eeuwenoude, karakteristieke Armeense muziektraditie. Als kind van Armeense ouders en geboren in Turkije vertolkt Ilda met haar ensemble volksliederen. Daarnaast put zij uit de buitengewoon rijke traditie van de kerkelijke hymnen, die tot de vijfde eeuw van onze jaartelling terugreikt.

Lees meer: Ilda Simonian

Karsu Dönmez

IMG 7962Zangeres en pianiste Karsu Dönmez is 21 jaar, maar heeft al op vele nationale en internationale podia gestaan, waaronder twee keer de legendarische Carnegie Hall in New York. Vanaf september 2011 is zij aan een Nederlandse theatertour begonnen.

Lees meer: Karsu Dönmez

Ogan Sadan Band en Komşu

Ogan SadanOğan Şadan is bandleider, producer, multi-instrumentalist, componist, arrangeur en zanger. Hij werd geboren in Bornova, Izmir, Turkije in 1982. Hij haalde bachelorsdiploma's aan de Bilkent-universiteit (2005) en het Conservatorium Amsterdam (2009) en een mastersgraad bij Fontys (2011). Oğan heeft vrijwel alle muziekstijlen gespeeld; van wereldmuziek tot jazz, klezmer tot gypsymuziek, pop, klassiek, Anatolisch en nog meer.
Momenteel houdt Oğan zich voornamelijk bezig met zijn nieuwe project Komşu. Ook heeft Ogan zijn eigen Ogan Sadan band.

Lees meer: Ogan Sadan Band en Komşu

Otantik, Newa en Hokkabaz

Grup Otantik

Grup Otantik maakt Turkse feestmuziek en bestaat uit 3 leden die klarinet, kanun en keyboard spelen. Het repertoire is breed en bestaat uit Turkse folk, Turks-klassieke muziek, Turksepop en Arabesk. De gerespecteerde band kan een authentieke Turkse sfeer in een mum van tijd over brengen aan het publiek.

Newa en Hokkabaz zijn twee andere groepen met een repertoire van Turkse volks- en feestmuziek, pop en zigeunermelodieën.

Lees meer: Otantik, Newa en Hokkabaz

Rotterdams Turks Klassiek Muziek Koor

rotterdamturksklassiekkoor

Het Rotterdams Turks Klassieke Muziek Koor heeft een rijk repertoire uit de Turkse klassieke muziek. Vooral de licht-klassieke fasil-liederen worden vaak uitgevoerd. Fasil-liederen brengen Turks publiek het plezier van herkenning, maar ook voor niet-Turks publiek is de muziek toegankelijk door het lichte karakter van het genre.

Het doel van het koor is hun prachtige muzikale erfenis over te dragen aan de nieuwe generaties en de pareltjes uit de Turkse klassieke muziek uit te voeren voor een ieder die geïnteresseerd is in de Turkse en mediterrane cultuur.

Lees meer: Rotterdams Turks Klassiek Muziek Koor

RukenB

Rukenb-Concert-2-smallRukenB is een ensemble van muzikanten uit Turkije, Spain, Israel en Duitsland, opgericht door singer & songwriter Ruken Barış. Geïnspireerd door de melodieën van Anatolië en harmonische structuren van de jazz trakteert RukenB de luisteraars op een fijne mix van oude authenticiteit en up-to-date improvisatie. RukenB vertolkt moderne bewerkingen van traditioneel Anatolische volksliederen - door de eeuwen heen overgeleverd door een verscheidenheid aan volkeren die Anatolie bewoonden - met respect voor de oorspronkelijke melodische structuur en teksten.

Lees meer: RukenB

Tevazu

IMG 5135 haber400Tevazu is een in Nederland wonende groep van Turkse Soefi-zangers, musici en derwisjdansers.
De groep brengt liederen, muziek en dans ten tonele uit de islamitische humanistische soefi-traditie van de derwisjen van Konya.

Lees meer: Tevazu

Tombaz Ensemble

TombazTombaz is in 1998 opgericht door het echtpaar Emirhan Tuğa en Meral Ari-Tuğa. Hun fascinatie voor de Argentijnse tango(dans) maakte hen nieuwsgierig naar de Turkse tango. Door te luisteren naar oude opnamen werden zij steeds gemotiveerder en stelde zij een repertoire samen dat zowel in Nederland als in Turkije enthousiast werd ontvangen. Het ensemble speelt nu naast tango's ook kanto's, operettenummers en andere liedjes.

Lees meer: Tombaz Ensemble

Volg Kulsan op Twitter en/of Facebook
 

Log in

create an account

fb iconLog in with Facebook